10 întrebuințări mai puțin obișnuite ale apei de gură

Cu toate că, în general, oamenii asociază apa de gură cu igiena orală, aceasta a fost inițial dezvoltată ca un antiseptic chirurgical și, din punct de vedere istoric, a fost folosită pentru tot felul de lucruri. Mai mult decât atât, acest produs popular conține o serie de ingrediente benefice pentru sănătate, inclusiv cimbru, eucalipt și alcool, ceea ce explică de ce poate fi folosită în multe moduri în afară de utilizarea regulată ca apă de gură.

Frecționați sub braț

Apa de gură este o alternativă foarte bună pentru deodorante, deoarece elimină în mod eficient mirosurile de la subraț. Doar înmuiați o minge de bumbac în apa de gură și aplicați ușor la subsuori.

Înmuiați picioarele în apa de gură

Aceasta are unele proprietăți uimitoare antifungice, ceea ce o face ideală pentru tratarea ciupercilor de la picioare. Înmoaie degetele de la picioare, timp de 30 de minute, într-un lighean în care ai turnat apă de gură cu alcool. Pentru cazurile severe, se adaugă puțin oțet alb.

Toarnă apă de gură în toaletă

Apa de gură poate curăța și vasul de toaletă. Pur și simplu turnați o parte din ea în toaletă și frecați  toaleta cu peria.

Mușcături de insecte

Apa de gură face minuni pe mușcăturile de insecte și reacțiile de mâncărime a pielii la contactul cu iederă otrăvitoare. Potrivit lui igienist dentar, apa de gură care conține alcool este o sursă bună de calmare a durerii și a inflamațiilor.

Pune apă de gură pe păr

Nu mulți știu că apa de gură a fost odată promovată ca un remediu antimătreață. Chiar dacă nu a devenit populară cu această utilizare, oameni care au încercat recomandă asta. Aplicați apă de gură pe scalp și masați ușor. Păstrați părul înfășurat într-un prosop și lăsați să acționeze înainte de a clăti părul.

Ajută la vindecarea ciupercilor de pe unghi și picioare.

Amestecă 2 părți egale de apă de gură și oțet. Înmoaie o dischetă de bumbac în amestec și aplică-o pe unghie sau pe picior de 2-3 ori pe zi. În câteva săptămâni vei vedea rezultatele.

Reduce vânătăile

Pentru a calma vânătăile neplăcute, înmoaie o dischetă de bumbac în apă de gură și aplic-o pe zona infectată.

Îţi curăţă ochelarii

Ochelarii tăi vor fi perfect curaţi dacă aplici puţină apă de gură şi apoi îi ştergi cu un material moale.

Tonifiază fața

Dacă nu ai pielea sensibilă la chimicale, șterge-ți fața cu o dischetă de bumbac înmuiată în apă de gură. Îndepărtează machiajul și murdăria și luptă împotriva coșurilor.

Îți curăță periuța de dinți

Apa de gură are proprietăți antiseptice, deci e perfectă pentru asta. Ține periuța de dinți în apă de gură pentru câteva minute (sau peste noapte), apoi clătește-o bine cu apă fierbinte.

Sursa: sanatatea.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *