Vitamina B3 stimulează sistemul imunitar

vitamina b3

In timp ce industria farmaceutica este foarte ocupata in a concepe noi medicamente pentru a ataca epidemia super-microbilor rezistenti la antibiotice , un studiu recent publicat in Journal of Clinical Investigation(Jurnalul de Investigatie Clinica) explica cum simpla vitamina B3, cunoscuta si ca niacina, administrata in doze mari , poate in mod eficient lupta cu infectiile periculoase, stimuland sistemul imunitar, fara a fi nevoie de interventia medicamentoasa, scrie viataverdeviu.ro.

Cercetatori atat de la Cedars-Sinai Medical Center din California precum si de la renumitul  Linus Pauling Institute (LPI) de la  Oregon State University (OSU) au colaborat impreuna pentru a testa eficienta dozelor mari de vitamina B3 administrate atat soarecilor de laborator dar si in cazul sangelui uman infestat cu Staphylococcus aureus (Stafilococul auriu). Ce au descoperit a fost ca vitamina B3 creste in mod semnificativ numarul de neutrofile sau celule albe care ataca infectiile.

Vitamina B3 creste sistemul imunitar de 1000 de ori

Se pare ca atunci cand este luata in doze mult mai mari decat cele recomandate de autoritati, vitamina B3 este capabila de a stimula in mod puternic sistemul imunitar pana la punctul in care multe boli nu pot supravietui. Conform studiului, vitamina B3 este capabila sa creasca capacitatea sistemului imunitar de 1000 de ori, permitand corpului sa lupte in mod natural cu agentii patogeni periculosi.

„Acest lucru ne poate deschide o noua cale de a trata infectile cu stafilococi care de multe ori pot fi chiar mortale.” a afirmat Adrian Gombart, profesor la LPI, despre descoperirile dramatice. „Este o cale de a ne folosi de puterea naturala a sistemului imunitar si de a-l stimula pentru a obtine un raspuns deosebit de puternic”, a mai adaugat acesta.

Vitamina B3 nu este insa eficienta numai impotriva Stafilococului auriu. Alti cativa agenti patogeni virulenti, incluzand aici chiar si HIV par sa raspunda in mod favorabil la stimularea sistemului imunitar. Prin stimularea sistemului imunitar, vitamina B3 pare sa faciliteze distrugerea si eliminarea a o serie importanta de agenti patogeni.

Mai multe citiți AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *