Usturoi și lămâie, elixirul antic pentru sănătate și putere

În vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care și-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborată o rețetă miraculoasă, după care s-a preparat o băutură numită Antica.

Oamenii de rând îi spuneau humus, adică pământ, sol. De fapt, licoarea apăruse mai demult, în vremea lui Amenhotep al II-lea. Băutura aceasta curăța bine vasele de sânge și asigura o viață îndelungată.

Licoarea a fost preparata de preoții egipteni, care cunoșteau tainele organismului, plantele – sălbatice și cultivate – și toate virtuțile acestora.

Preoții foloseau și ei, la rândul lor, această băutură pe care o preparaseră, dar în doze mai mici, deoarece ei munceau mai puțin decât sclavii de la piramide și, totodată, nu stăteau tot timpul în soarele arzător al desertului.

Băutura cu usturoi și lămâie

Licoarea egipteană, care avea și rolul de a menține și regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele două componente: An = usturoi și Tica = lămâie. Cele două componente asigură toata gama de efecte miraculoase ale acestei băuturi.

Prepararea miraculosului remediu

Se folosesc patru lămâi măricele, bine coapte, cu coaja subțire și trei căpățâni de usturoi. Lamâile se spală și se șterg, apoi se stoarce zeama într-un vas de sticlă, foarte curat (borcan). Coaja și pulpa rămase se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt vas (borcan). Căpățânile de usturoi se curăță, iar cățeii se zdrobesc (ca pentru mujdei).

Zeama lămâilor, cojile și pulpa (date prin mașină) și mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine, se toarnă în oală doi litri de apă fiartă și răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două și se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie să ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lămâia îl va face să dispară.

După cele trei zile (72 de ore), conținutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de câte un litru și se închid sticlele etanș. Licoarea se va păstra la frigider.

Administrarea acestui leac

1- Se ia timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute înainte de masă.

2- Apoi se face pauza timp de zece zile, după care procedura se repetă.

3- Cura durează cinci luni, după care se face pauzp timp de două luni.

Prin folosirea acestei licori se previne orice răceală, organismul are la dispoziție un excelent tonic (îndeosebi primăvara). Se recomandă să fie folosit chiar și de către persoane perfect sănătoase.

Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil să vindece aproape toate afecțiunile tractului gastro-intestinal și disfuncțiile hepato-biliare (mai puțin calculoza biliară și afecțiunile de vezică biliară). Preparatul curăță rinichii, dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabilește inima după infarctul de miocard, grăbește resorbția cicatricelor postoperatorii.

Dacă se frecționează cu acest decoct rădăcina părului și se pun chiar comprese, dispar senzațiile de mâncărime și mătreață. În cazul mirosului neplăcut al gurii, se clătește gura cu decoct și se și înghit, 1-2 guri. Preparatul curăță intestinul subțire, înlătură avitaminozele și constipațiile. De asemenea, este un remediu în scorbut și în tuberculoze.

Sursa: dcnews.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *