Una din cele mai bune plante medicinale – „ginseng-ul românesc”

catina

Mai este cunoscută și sub numele de ”ginseng românesc” și este una dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca. Este un leac deosebit de bun, pentru diferite și numeroase afecțiuni.

Fructul de cătină este bogat în vitamina C – chiar are de 10 ori mai multă decât fructele citrice – și în alte vitamine, ca E, K, F, P, complexul B, conține carotenoide, minerale, acizi grași sănătoși, aminoacizi și alte elemente necesare organismului tău.

Cătina combate anemia
Datorită conținutului bogat de nutrienți pe care îi conține fructul de cătină, este foarte indicat în tratarea anemiei. Pot face tratamentul copiii peste șapte ani și cei care vor să își întărească organismul. Le poți consuma după ce le-ai lăsat la macerat în miere, sau poți face un suc de cătină, pe care îl amesteci cu miere. Se bea o ceșcuță dimineața, pe stomacul gol, timp de o lună.

Cătina tratează bolile de piele
Uleiul de cătină s-a dovedit eficient ca tratament alternativ pentru afecțiunile pielii, precum eczeme, dermatite, psoriazis sau mâncărimi. Fie ungi zonele afectate cu ulei de cătină, de 2-3 ori pe zi, fie iei câte o linguriță pe cale orală, de trei ori pe zi.

Cătina scade colesterolul
Cătina îți protejează inima și sistemul cardiovascular prin simplul fapt că poate scădea rapid colesterolul. Cătina alba este mai eficientă în acest sens, însă ambele tipuri de fructe sunt bune.

Are efect de anticoagulant
Cătina este recomandată în afecțiuni cardiovasculare – ateroscleroză, sindromul Raynaud – datorită efectului său anticoagulant.

Cătina e stimulent hepatic
Sucul de cătină este foarte bun și pentru ficat, pentru că îi stimulează activitatea. Este bun și pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice acute sau cronice. Este de ajuns să bei 6 linguri de suc în fiecare zi, simplu sau diluat cu apă.

Cătină albă pentru tuse și boli ginecologice
În țările din Asia, cătina este recomandată pentru tratarea tusei, dar și pentru tratarea diferitelor boli ginecologice. Sucul de cătină natural și proaspăt este tratamentul cel mai bun.

Sursa: avantaje.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *