Un trio de subsțante naturale, care te ajută să ai o sănătate de fier!

ceai alb, trandafir si hamamelist

Trandafirul, hamamelisul(alunul vrajitoarelor) si ceaiul alb,  acest trio de substante naturale, ofera atat sanatate cat si beneficii pielii prin capacitatea lor de a opri inflamatia, spun cercetatorii britanici. Probleme de sanatate precum cancerul, artrita si diabetul au fost toate legate de inflamatie, care este de asemenea responsabila pentru semnele de imbatranire prematura.

Beneficii pentru sanatate si frumusete

Recentul proiect de cercetare a implicat o neobisnuita colaborare intre cercetatorii din mediul academic de la London’s Kingston University si oamenii de stiinta de la firma britanica de produse cosmetice Neal’s Yard Remedies. Echipa de cercetare a fost condusa de profesorul Declan Naughton de la departamentul de biologie al universitatii. Rezultatele studiului au fost Publicate in Journal of Inflammation(Jurnalul problemelor de inflamatii) in octombrie 2011.

Cercetatorii au facut teste de laborator analizand douazecisiunu de extracte din plante pentru evidentierea capacitatii acestora de a lupta impotriva cancerului si de a intarzia efectele imbatranirii pielii. Dintre extractele testate, ceaiul alb, hamamelisul si trandafirul s-au dovedit a bloca efectele inflamarii. Incurajati de rezultatele initiale pozitive ale testelor de laborator, membrii echipei de cercetare au adaugat diferite concentratii de pudra de ceai alb obtinuta prin uscare la rece, hamamelis si extract de trandafir sub forma de tinctura medicinala si punand in contact tinctura cu celulele pielii umane. “In calitate de cel mai mare organ la corpului, pielea ofera o bariera pentru radiatia ultravioleta, chimicale, microbi si poluanti fizici” a spus Tamsin Thring, un student al universitatii Kingston . “Schimbari precum aceasta pot contribui atat la inflamare, cat si la imbatranirea pielii”.

Cercetatorii cred ca cele trei substante naturale contin compusi care au capacitatea de a opri inflamarea. “Atunci cand incepe inflamarea – fie de la o simpla taietura la deget sau de la o articulatie artritica – corpul incepe sa produca un compus numit interleukina 8, care ajuta procesul. Incepem sa ne minunam daca nu cumva exista o cale prin care sa putem anula semnalul, prin aceasta blocand progresul inflamarii”, explica Thring.

Mai multe aflați pe viataverdeviu.ro.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *