Un produs aparent inofensiv: ne otrăveşte zilnic şi nici măcar nu suntem conştienţi!

balsam-de-rufe

Otrava cu care trăim: ne otrăveşte zilnic şi nici măcar nu suntem conştienţi!

Utilizaţi balsam de rufe? Ei bine, dacă răspunsul este da, veţi fi foarte dezamăgiţi, pentru că veţi afla că plătiţi un preţ mare pentru haine frumos mirositoare. Ştim cu toţii că reclamele cu balsamuri pentru rufe prezintă adesea o imegine de confort, prospeţime şi dulceaţă. Dar adevărul urât este că majoritatea emolienţilor conţin o listă lungă de toxine şi substanţe chimice cunoscute, care pot intra în corp prin piele şi prin inhalare, provocând o mulţime de probleme de sănătate, în special copiilor.

Emolienţii sunt formaţi din substanţe chimice vătămătoare, combinate cu o doză consistentă de parfum. Chimicalele aromelor sunt deosebit de dificil de eliminat, deoarece acestea au fost proiectate să se agaţe de ţesături, astfel ca mirosul să rămână pe haine. Aceasta se numeşte „fragrance substantivity”, care descrie cât de mult un parfum durează pe o anumită suprafaţă şi modul în care acesta este afectat de temperatură, umiditate, precum şi alte condiţii.

Acestea sunt cele mai comune subtanţe chimice toxice, găsite în toate balsamurile:

Alfaterpinolul – acesta este un produs chimic toxic periculos, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: amețeli, dureri de cap, foame, pierderi de memorie.

Acetatul de benzil – această substanță toxică are legătură cu cancerul pancreatic. Vaporii ei pot fi iritanţi pentru ochi și căile respiratorii și pot fi, de asemenea, absorbiţi prin piele.

Alcoolul benzilic – poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: tulburări ale sistemului nervos central, dureri de cap, greață, vărsături, amețeli și scăderi dramatice ale tensiunii arteriale.

Cloroformul – o neurotoxină cancerigenă puternică, care poate provoca multe probleme de sănătate, cum ar fi: pierderea conștienței, greață, dureri de cap, vărsături, și /sau amețeli, somnolență.

Linaloolul este un narcotic, ce cauzează probleme respiratorii și provoacă pierderea coordonării musculare.
Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să evitaţi balsamurile şi să folosiţi alternative naturale, care sunt mult mai sigure şi mai eficiente.

Acest articol este pur informativ si nu inlocuieste sfatul medical de specialitate.

Sursa

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *