Un mic dejun copios te poate ajuta să pierzi din greutate

Dacă faci din micul dejun cea mai copioasă masă a zilei, vei slăbi mult mai ușor, conform unui studiu nou, informează vocea.bzi.

Studiul, desfășurat pe parcursul a șapte ani, a inclus peste 50.000 de participanți cu vârste de peste 30 de ani din SUA și Canada ce au fost monitorizați atent. Datele colectate au fost ulterior analizate de către cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California.

Consumarea unui mic dejun cât mai mare a fost asociată cu o scădere a Indexului de Masă Corporală, conform Independent. Scăderea semnificativă nu a corespuns cu a acelora care făceau din cină cea mai importantă masă a zilei. Deși IMC-ul nu este un exponent clar al greutății sau sănătății, alte studii au sugerat că omiterea meselor te poate face să iei în greutate și să îți deteriorezi sănătatea.

Un mic dejun sățios ajută și la evitarea gustărilor dintre mese – astfel, oamenii pot respecta cu mai multă ușurință un plan cu mesele principale. De asemenea, un interval de timp potrivit între mese este esențial. Astfel, între micul dejun și prânz este recomandat să se aștepte cinci sau șase ore, iar între cină și micul dejun 18 ore.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *