Tratamente naturiste pentru gripă

Dieta este foarte importantă în perioada răcelii. Se recomandă eliminarea zahărului pe perioada răcelii, în condiţiile în care mai mulți compuși prezenți în zahăr suprimă activitatea sistemului imunitar, fapt care duce la vindecarea mai greoaie a bolii.

Dulciurile sau băuturile răcoritoare sunt de evitat, iar carbohidrații trebuie luați din legume și cereale în perioada răcelii, scrie realitatea.net.

Alimente bogate în vitamina C

Sistemul imunitar are nevoie de multă vitamina C în timpul răcelii, leucocitele necesitând un nivel de patru ori mai mare decât o celulă normală.

Alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate, în timp ce suplimentele trebuie luate doar complementar. Măceșele, cătina, ardeiul, coacăzele sau citricele conțin foarte multă vitamina C.

Zincul previne infecţiile

Alte tratamente naturiste pentru răceală prescriu zincul, care joacă un rol foarte important în organism pentru prevenirea infecțiilor, având proprietăți antioxidante.

Supradoza de zinc poate fi periculoasă pentru sănătate, astfel că suplimentele de zinc trebuie administrate cu atenție. Semințele de in sau de dovleac, ficatul de vițel sau porc, dar și nucile sunt bogate în zinc.

Trebuie să ne hidratăm corect

Corpul pierde multă apă în urma luptei pe care o duce cu infecțiile, iar deshidratarea este un risc. Doi litri de apă pe zi sunt vitali pentru o videncare rapidă.

De asemenea, naturiștii recomandă și usturoiul – un antibiotic și antiviral natural – ca un remediu excelent pentru guturai. Sistemul imunitar poate fi întărit și cu ajutorul propolisului, dar și cu echinaceea.

Ceaiuri şi somn

Alte plante care ajută la combaterea răcelilor, administrate sub formă de ceaiuri sau tincturi, sunt mușețelul, cimbrul, mugurii de pin și ghimbirul.

Tratamentele naturiste recomandă mult somn în timpul răcelilor, sistemul imunitar având mai mult spațiu de manevră când corpul se odihnește.

Vitamina D, care se formează la nivelul pielii prin expunerea la soare, joacă un rol foarte important în procesul de vindecare. Vitamina D se găsește și în mai multe specii de pește, cum ar fi tonul sau somonul.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *