Tratamente cu salvie și rozmarin pentru păr alb și regenerarea părului

masca naturala pentru par

Salvia este folosită în mod tradițional de secole pentru acoperirea firelor albe de păr sau închiderea părului la culoare. Aceste utilizări populare ale salviei sunt menționate în cartea “Complete Herbal” a lui Nicholas Culpeper – botanist, medic naturist și astrolog, în anul 1653. Acesta spunea că salvia face părul să devină negru.Pentru un efect de înnegrire și mai puternic, adăugați ceai negru.

1. Rețetă pentru înnegrirea părului cărunt

Puneți 2 lingurițe cu vârf de salvie și 2 pliculețe de ceai negru într-un vas, și turnați peste plante 500 ml de apă clocotită. Acoperiți vasul cu un capac, și băgați-l în cuptor. Lăsați-l la foc mic circa 2 ore. Cu cât va sta mai mult în cuptor, cu atât mai mult se va închide soluția la culoare.

Strecurați apoi ceaiul, și lăsați-l la răcorit. După ce s-a răcit suficient, folosiți lichidul (cât vă trebuie) pentru a masa rădăcina firelor de păr în fiecare seară, înainte de culcare, iar dimineața spălați părul. Ceaiul rămas poate fi păstrat câteva zile, dacă i se adaugă 1 lingură de alcool (vodcă, rom sau coniac). Astfel va deveni un fel de tinctură. Folosiți-o în același mod.

O altă variantă este să puneți plantele într-un borcan de sticlă, și să le acoperiți cu oțet de mere. Lăsați-le 3-4 săptămâni, apoi strecurați oțetul într-o sticlă și etichetați. Acesta rezistă chiar și un an. Folosiți oțetul la clătirea părului, după șamponare. Pentru efecte vizibile, folosiți acest remediu regulat.

2. Rețetă pentru creșterea părului

Puneți 1 lingură de salvie, 1 lingură de rozmarin și 1 lingură de urzici într-un vas. Turnați 500 ml de apă fiartă peste plante. Acoperiți recipientul, și lăsați plantele la infuzat vreme de 15-20 de minute, amestecând ocazional. Strecurați, și păstrați infuzia rezultată într-o sticlă, sau într-un borcan de sticlă.

Aplicați lichidul pe păr, masând ușor pielea capului. Lăsați-l să acționeze apoi cel puțin 30 de minute. Această mixtură stimulează creșterea părului și întărirea podoabei capilare dacă este folosită regulat.

Aceste două preparate pot fi folosite și la clătirea părului, după șamponare. Se poate adăuga și puțin oțet de mere la clătire, pentru un efect de fortifiere.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *