Tratament împotriva căderii părului din zeamă de ceapă şi usturoi

Un număr destul de mare de oameni se confruntă cu probleme de cădere a părului, atât femeile, cât și bărbații. Firele de păr pot începe să cadă foarte rapid, indiferent de vârsta pe care o avem, pentru că acest fenomen are multiple cauze. Bărbații care au peste 40 de ani sunt cei mai afectați de această problemă.

Căderea părului poate fi ereditară, poate fi urmarea unei boli sau chiar a unei diete nesănătoase. Dacă și tu te confrunți cu problema căderii părului cu siguranță acest tratament te va ajuta. Este natural, ieftin și îl poți face chiar la tine acasă. Nu trebuie să mai cheltui mulți bani pe produse foarte scumpe.

Cum se face tratamentul pentru păr din zeamă de ceapă şi usturoi

Ingrediente necesare: 

  • zeama de la o ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • un gălbenuş de ou

Mod de preparare și utilizare:

Primul pas este să storci ce zeama de la ceapă. După care zdrobește bine căţeii de usturoi şi adaugă gălbenușul. Amestecă toate ingredientele foarte bine până la omogenizare şi aplică amestecul pe scalp, cu mişcări circulare ale buricelor degetelor. Lasă tratamentul să acţioneze timp de 30 de minute, după care clăteşte părul cu apă călduţă şi şampon hidratant.

Acest tratament natural funcţionează extraordinar, deoarece usturoiul şi ceapa stimulează circulaţia de la nivelul scalpului şi întăresc fibra capilară, conform secretele.com.

Consumă mai multe proteine

Este imporant să știi că proteinele conţin biotină, iar aceasta menţine sănătatea celulelor. De asemenea, acestea susțin și creşterea firului de păr. Consumă ouă, unt de arahide sau nuci în fiecare zi.

Masează-ţi scalpul cât de des poți

În fiecare zi, încearcă să-ți faci un masaj de 10 minute, pentru că acesta stimulează foliculul. Folosește uleiul tău preferat (indicat este cel de cocos) și masează capul cu mișcări circulare. Presiunea de la nivelul buricelor ajută circulaţia sangvină de la nivelul scalpului. Astfel, se elimină toxinele din acea zonă.

Sursa: avantaje.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *