Terapie revoluționară cu lumină împotriva canceruluiTerapie revoluționară cu lumină împotriva cancerului

Reuşită medicală extraordinară în Statele Unite. Celule canceroase au intrat în remisie ca urmare a unui tratament revoluţionar cu lumină. Deşi mai sunt mulţi paşi care trebuie parcurşi până la o terapie aplicabilă oamenilor, experimentul deschide noi orizonturi în lupta cu cancerul, scrie reporterntv.ro.

Aproape fiecare celulă a corpului omenesc are o sarcină electrică, iar controlul acesteia s-ar putea dovedi o modalitate eficientă de tratare a cancerului. Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts au folosit lumina pentru a schimba sarcina electrică a celulelor canceroase la broaște. Animalele supuse experimentului și-au recăpătat sănătatea.

‘Pornim lumina, în acest caz o lumină albastră. Apoi o așezăm pe tumoră și o facem intermitentă. În 24 de ore, tumora dispare’, a declarat Danny Adams, profesor la Universitatea Tufts.

Deși mai este mult până când procedeul revoluționar va putea fi folosit în scop terapeutic, în cazul oamenilor, aceasta este prima utilizare a optogeniei pentru distrugerea cancerului. Însăși reușita specialiștilor americani deschide noi căi de realizare a unor tratamente care nu se bazează pe medicamente toxice.loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *