Super mierea cu calități vindecătoare

Un om de afaceri din Marea Britanie a produs un tip de miere bio care, potrivit medicilor, ofera rezultate uimitoare in tratarea ranilor si a infectiilor, relateaza Daily Mail. Noul produs, Surgihoney, a fost testat timp de un an in spitale din Hampshire pe bebelusi, femei care tocmai au nascut, pacienti bolnavi de cancer si persoane in varsta.

Ranile si ulcerele, inclusiv cele infectate cu extrem de puternica bacterie MRSA, s-au vindecat in cateva zile, in timp ce numarul femeilor care au suferit infectii dupa ce au nascut prin cezariana s-a redus la jumatate. Mierea a vindecat rani ale soldatilor care s-au intors din Afganistan si a fost folosita pentru a trata acnee si pentru a proteja pielea pacientilor bolnavi de cancer nevoiti sa apeleze la cateter pentru chimioterapie.

Doctoul Matthew Dryden, consultant microbiolog la Fundatia spitalelor Serviciului National de Sanatate (NHS) din Hampshire, a spus ca aceasta miere “va revolutiona ingrijirea ranilor din intreaga lume”. Mierea este folosita de ani de zile pentru puterile sale de vindecare, desi doctorii sunt in favoarea penicilinei si antibioticelor.

Totusi, Surgihoney, care este ambalata in saculete de 10 g fiecare, poate ucide bacterii, paraziti si infectii fungice, ajutand in acelasi timp la vinderea ranilor. “Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul sau este ca omoara insecte, insa nu afecteaza tesutul”, a adaugat doctorul.

Surgihoney este dezvoltata de Ian Staples, un om de afaceri care a detinut in trecut lantul de accesorii auto Halfords. El a cumparat o ferma organica din sudul Chile, a creat stupi, iar apoi a finantat cercetatori stiintifici din Irlanda sa-l ajute sa dezvolte mierea. Produsul a fost licentiat de autoritatea competenta din Marea Britanie, insa nu este inca disponibil de vanzare pe piata.

Un nou tip de miere a început să fie folosit, cu rezultate excepţionale, pentru tratarea rănilor, a infecţiilor şi a plăgilor chirurgicale; s-a dovedit că ea distruge un mare număr de bacterii, fungi şi paraziţi, inclusiv temuţii microbi rezistenţi la antibiotice.

Mierea specială, numită Surgihoney, a fost testată timp de peste un an în spitalele din comitatul britanic Hampshire, fiind utilizată pentru îngrijirea bebeluşilor, a lăuzelor, a persoanelor vrăstinici şi a pacienţilor bolnavi de cancer, şi a dat rezultate atît de uimitoare, încât, recent, a fost emisă autorizaţia pentrru utilizarea ei pe scară largă în spitale.

Puterile acestei super-mieri par să fie cu adevărat excepţionale: rănile şi ulceraţiile, inclusiv cele infectate cu periculosul supermicrob MRSA (un stafilococ cu rezistenţă la numeroase antibiotice şi care pune mari probleme în spitale), s-au vindecat în câteva zile, iar numărul femeilor care sufereau infecţii după naşterea prin cezariană s-a redus la jumătate.

Surgihoney a fost, de asemenea, folosită pentru tratarea rănilor soldaţilor întorşi din Afghanistan, ca şi în tratamentul acneei şi pentru a proteja pielea pacienţilor cu cancer, care aveau implantat un cateter pentru chimioterapie.

Conform declaraţiilor dr. Matthew Dryden, microbiolog în cadrul organizaţiei Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust, acest produs ar putea revoluţiona tratamentul plăgilor în întreaga lume. Unul dintre marile atuuri ale mierii Surgihoney este faptul că ea nu numai că distruge agenţii patogeni care infectează rănile, dar ajută şi la cicatrizare.

De altfel, mierea, în general, a fost folosită timp de mii de ani pentru proprietăţile ei dezinfectante şi cicatrizante; în ultimele decenii, însă, medicii au preferat să utilizeze antibioticele pentru tratarea infecţiilor.

Surgihoney este însă mai eficientă datorită rolului ei dublu – distruge microbii şi stimulează refacerea ţesuturilor.

Surgihoney a fost dezvotată de Ian Staples, un om de afaceri care a cumpărat o fermă în sudul statului Chile, a instalat acolo stupi, apoi a finanţat un program de cercetări ştiinţifice în Irlanda, pentru a descoperi proprietăţile deosebite ale acestei mieri.

Surgihoney nu este disponibilă comercial, deocamdată, dar recent a fost aprobată utilizarea ei în unităţile medicale britanice.

Sursa: Mail Online / Foto: Hepta

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *