Sulfina – planta care ajută ficatul să lupte cu boala și scade tensiunea arterială

sulfina

Sulfina este o planta erbacee, de obicei bi-anuala, raspandita in locuri necultivate si cultivate, pe marginea drumurilor.

Are o radacina pivotanta, tuplina e dreapta si inalta de cca 2 m, ramificata, avand frunze dintate pe margini. Florile sunt galbene, grupate in struguri ca niste spice, mai lungi decat frunzele. Floarea are corola papilonata formata din 5 petale. Fructul este o pastaie, atarnand de pe ramuri si continand 2 seminte. Infloreste toata vara.

Sulfina mai este denumita si iarba-de-piatra deoarece creste in locuri uscate, pe soluri aride, pietroase. Contine glucoza si acid cumaric, cumarina, care imprima mirosul specific plantei uscate, melilotina, derivati ai acidului cumaric, taninuri, rezine, saruri minerale. In special de uz intern, ceaiul de sulfina regenereazacelula hepatica, scade tensiunea arteriala, are efect vasodilatator periferic. Se utilizeaza in tratarea hepatitei cronice, dar si a astmului bronsic, a bronsitelor. Se beau trei ceaiuri pe zi -infuzie: o lingurita de flori la 250 ml apa clocotita.

Sursa: bzt.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *