Sucul sau ceaiul de papaya bun pentru bolile inimii, tratarea cancerului, oboseală cronică și alte probleme de sănătate!

Cu toții stim că fructele de papaya sunt foarte benefice pentru sănătate, însă puțini stiu că frunzele de papaya sunt și ele extrem de bune.

Mai multe studii au arătat eficiența frunzelor de papaya în ceea ce privește stimularea metabolismului și imbunătățirea circulației sangvine.

Mai mult, frunzele de papaya pot îmbunatatii digestia și tratează problemele de stomac, precum balonarea.

Papaina conținută în frunzele de papaya este un anticancerigen puternic, iar acest suc poate fi un real ajutor în lupta cu diferite tipuri de cancer.

Conține diferite substanțe nutritive care pot trata diferite probleme și pot îmbunătăți sănătatea noastră în general.

Beneficiile frunzei de papaya sunt datorate papainei, un alcaloid care este prin natura sa – fenolic.

Frunzele de papaya pot îmbunătăți digestia și pot trata problemele digestive cum ar fi burta umflată. Mai mult, carpaina alcaloidică are proprietăți anti-cancer și poate preveni diferite tipuri de cancer.

Beneficiile sucului din frunze de papaya

  • Protejează sănătatea cardiovasculară: antioxidanții puternici din frunzele de papaya stimulează sistemul imunitar, îmbunătățesc circulația sângelui, mențin numărul de trombocite din sânge la un nivel ridicat, dilată vasele și protejează sănătatea inimii de accident vascular cerebral.
  • Are grijă de sănatatea ficatului. Foarte puțină lume știe că frunzele de papaya sunt foarte benefice pentru ficat. Sucul din aceste frunze poate combate icterul, ciroza și cancerul de ficat.
  • Întărește sistemului imunitar. Fiind bogate în acetogenină, acestea pot preveni boli, precum malaria, cancerul, febra Dengue. Sucul din frunzele de papaya întărește sistemul imunitar și luptă cu infecțiile și bacteriile din corp.
  • Luptă contra oboselii cronice. Pentru a vă revitaliza, sucul din frunze de papaya este un excelent remediu după perioade de epuizare fizică si psihică, luptând împotriva oboselii cronice.
  • Ajută la o digestie mai bună. Acest suc este o binecuvantare pentru cei ce suferă de probleme digestive. Papaina si enzimele pe care le conține ajută în toate problemele de digestie. În plus, poate fi un remediu bun pentru bacterii și inflamații ale stomacului.
  • Reglează fluxul menstrual. Băut regulat, sucul din frunze de papaya reglează menstruația și elimină durerile.
  • Sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular. Antioxidanții din frunzele de papaya ajută la menținerea sănătății inimii si a sistemului cardiovascular.
  • Scade nivelul glicemiei din sânge. Sucul poate regla nivelul glicemiei din sânge, previne diabetul si boala hepatică grasă.

Papaya în tratarea cancerului

Chiar şi cea mai mică parte a plantei papaya, de la floare la pulpa fructului său (seminţele, mlădiţele, sucul său lăptos, scoarţa, rădăcina, etc. …) deţin puteri de vindecare. Această plantă este o sursă extraordinară şi unică de diverse enzime, substanţe minerale şi vitamine.

Sucul de frunze de papaya făcut acasă

Se face suc din o mană de frunze de papaya proaspete. Puneți sucul într-o sticlă și depozitați-l în frigider timp de 5 zile. Se poate amesteca cu suc de fructe și se soarbe încet, cu înghitituri mici, căci este destul de amar.

Cum se prepară ceaiul

Opăriţi dimineaţa o lingurită de ceai de frunze cu 2 dl de apă fierbinte şi lăsaţi-le să stea astfel timp de cca.20 de minute, apoi strecuraţi-le! Acest ceai îl veţi bea pe parcursul unei dimineţi. După amiază veţi prepara încă o doză de ceai şi îl veţi consuma până seara! Dacă gustul ceaiului nu vă place, el fiind amarui, îl puteți îndulci cu miere sau cu zeama unor fructe naturale.

Extract de frunze de papaya

Puteți lua întotdeauna un supliment de frunze de papaya, cum ar fi pastile sau tinctură. Cu toate acestea, aveți grijă să folosiți suplimente organice.

Sursa: www.healthandhealthyliving.com/drink-papaya-leaves-juice-help-many-health-problems/ , featured foto falco via pixabay.com cc0

Articol relatat de portalul viatasisanatate.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *