Sucul de cartofi ajută la tratarea diabetului

suc de cartofi

Aveți diabet, sau medicul v-a avertizat că sunteți predispuși la a dezvolta această boală? Beți suc de cartofi! Este un remediu simplu, accesibil și foarte eficient pentru scăderea glicemiei în mod natural. Pentru cei care suferă de ulcer sau gastrită, sucul de cartofi este un leac aproape miraculos.

Suc de Cartofi Cruzi Pentru Diabet și Ulcer

Sucul de cartofi este nu doar hrănitor, ci și diuretic, energizant, anti-ulceros, cicatrizant și antispasmodic. În caz de ulcer, gastrită sau diabet, se bea câte o  jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi. Se pot face cure de 15-50 de zile, urmate de 1-3 săptămâni de pauză.

Persoanele care suferă de diabet au nevoie de o aprovizionare constantă de carbohidrați complecși, dar nu în cantități excesive, pentru a evita crearea de prea mult zahăr în sânge. Urmând o dietă pe bază de cartofi, diabeticii pot pierde în greutate fără efecte secundare nocive. Și hipertensivii pot beneficia de consumul de suc de cartofi, datorită conținutului foarte mic de sodiu.

Cum se obține sucul de cartof

Cartofii se spală cu tot cu coajă, cu oțet, îndepărtând mai întâi murdăria, apoi cu o perie, îi frecăm bine până se fac curați. Tăiem părțile verzi sau deteriorate, și îi tăiem bucăți mici, pentru a-i putea stoarce la storcător. Dacă nu aveți un storcător electric în casă, dați cartofii pe răzătoare (cu tot cu coajă), și presați-i printr-un tifon pentru a extrage zeama. Sucul obținut se bea imediat, pentru că se oxidează foarte repede. Îi putem pune câteva picături de zeamă de lămâie, sau îl putem dilua cu suc de morcov, pentru un gust mai plăcut.

Cartoful crud, un aliment foarte hrănitor

Cartoful a fost folosit ca aliment medicinal în Germani din vremuri antice, unde oamenii obișnuiau să îl consume sub formă de suc pentru tratarea gastritei, ulcerului și constipației. În medicina și dietoterapia chineză, cartoful a fost numit “mărul pământului”, iar în Europa a fost considerat un aliment foarte nutritiv, bogat în special în calciu și Vitamina C.

Conținut nutrițional bogat

Teoria spune că omul poate supraviețui numai cu cartofi, și cu plante verzi bogate în clorofilă. Cartoful este o uzină de vitamine: Vitamina C, Vitamina K, Vitaminele B1, B2, B3 și B6, și conține o bogăție de minerale esențiale: potasiu, calciu, fier și magneziu. Mai mult, cartofii conțin proteine de calitate, care însumează un amestec de aminoacizi esențiali.

Cartofii au foarte puține calorii și grăsimi, ceea ce îi face alimente eficiente pentru slăbit. Conțin fibre – vitale pentru digestie, și amidon, care în timpul digestiei este transformat în energie pentru ficat și mușchi. Amidonul este așadar o sursă importantă de energie pentru corp.

Cartofii fierți în coajă pierd aproape 20-40% din Vitamina C, cartofii fierți fără coajă pierd aproape 50%, iar cartofii prăjiți pierd 30-40% din acest antioxidant. În concluzii, cartoful crud, consumat sub formă de suc este cea mai bună formă de administrare a acestui aliment.

Sucul de cartofi, leac pentru cancer și boli cronice

Studiile recente și experimentele științifice au arătat un lucru surprinzător: cartoful poate ajuta inclusiv la suprimarea dezvoltării cancerului. Profesorul Kegamin a realizat un experiment la Universitatea Akita din Japonia pe șoareci. Animalele au fost hrănite cu o substanță activă din cartofi, iar rezultatele au arătat că acest aliment are mult mai multe efecte benefice pe lângă prevenirea și tratarea cancerului. Sucul de cartof crud îi poate ajuta inclusiv pe cei care suferă de diabet, hipertensiune arterială și boli de rinichi, alte boli cronice. Concluziile studiului au fost prezentate în Germania, la Conferința Societății Internaționale de Cancer.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *