Studiu: Proprietarii de pisici, predispuși la probleme mintale. Cum este posibil

pisica

Persoanele care dețin o pisică și au deseori episoade subite de furie pot lua în considerare faptul că de vină ar putea fi chiar micuțul lor animal de companie. Un nou studiu, publicat în “Journal on Clinical Psychiatry”, la care au participat 358 de adulți, arată că persoanele care au episoade repetate de furie bruscă au de două ori mai multe șanse să fi fost infectate cu Toxoplasma gondii, un parazit găsit în materiile fecale ale pisicilor, care produce infecţia numită toxoplasmoză, scrie evonews.com preluat de vocea.bzi.

Oamenii de știință sugerează faptul că toxoplasma poate modifica chimia creierului oamenilor și le poate cauza probleme de comportament pe termen lung.

Cercetătorii au constatat că 22% din persoanele care suferă de aceste episoade de furie au avut un rezultat pozitiv la testul de toxoplasmă. Cu toate acestea, oamenii de știință au explicat că nu toți cei cărora testul de toxoplasmă le iese pozitiv vor avea probleme de agresivitate.

Dr. Emil Coccaro de la Universitatea din Chicago, cel care a condus studiul a arătat, conform telegraph.co.uk, că expunerea la parazit poate crește riscul unor comportamente agresive, însă a dat asigurări că sistemul nostru imunitar este suficient de puternic pentru a putea lupta împotriva infecției.

Legătura dintre toxoplasmă și problemele mintale a fost analizată și în cazul altor studii. Spre exemplu, în anul 2012, Teodor Postolache, care este expert în suicid și tulburări neuropsihice şi activează la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Maryland (SUA), a analizat legătura dintre parazit și rata de suicid în rândul femeilor. În urma experimentelor la care au participat peste 45.000 de femei, oamenii de știință au explicat că nu se poate spune cu certitudine că Toxoplasma gondii le determină pe femei să se sinucidă, dar că ar putea exista o legătură între infecţie şi actele de suicid.

Pe de altă parte, oamenii de știință au explicat că este nevoie de experimente suplimentare în acest sens.

Mai multe citiți pe vocea.bzi.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *