Ştii ce beneficii are uleiul de susan?

ulei de susan

Uleiul din seminţe de susan este foarte bogat în vitamina E şi complexul B, fiind extrem de benefic pentru sănătatea pielii. De asemenea, are un conţinut ridicat de minerale, precum calciu, magneziu şi fosfor, lecitină şi fosfolipide. Are un conţinut ridicat de acid oleic, care îl face foarte rezistent la oxidare. Acest ulei are un rol important în ceea ce priveşte menţinerea constantă a concentraţiei calciului din sânge, fiind eficient în cazul tratamentelor afecţiunilor osoase.

Nivelurile ridicate de acizi graşi polinesaturaţi din uleiul de susan, precum şi prezenţa vitaminei E constituie pentru organismul uman antioxidanţi eficienţi. Susanul este recomandat în tratamentul insomniilor sau ca aport proteic în diferite afecţiuni de nutriţie. Seminţele de susan, fiind bogate în arginină, un aminoacid ce contribuie la întârzierea apariţiei tumorilor, ajută la detoxifierea ficatului şi a rinichilor, dar şi la întărirea sistemului imunitar.

Totodată, uleiul de susan este indicat în cazuri de astenii, afecţiuni respiratorii, tuberculoză, alergii, nevrite, tulburări digestive, constipaţii, litiază renală, gută şi aritmii cardiace. Datorită acizilor graşi mononesaturaţi, acest ulei are un efect protector asupra sistemului cardiovascular. Uleiul de susan reprezintă şi o sursă excelentă de potasiu, un mineral ce contribuie la menţinerea nivelului de colesterol în limite normale. Zincul conţinut de acest ulei întăreşte oasele, iar calciul contribuie la prevenirea unui număr mare de afecţiuni, precum osteoporoza sau migrenele.

Sursă: ziuaconstanta.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *