Socată dietetică FĂRĂ zahăr (rețetă)

socata

Probabil că mulți dintre voi căutați o rețetă de socată fără zahăr, care să nu dăuneze sănătății, nici siluetei. O variantă ar fi să folosiți miere sau un alt îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau sucanat.

La rețeta pe care v-o prezentăm se folosesc stafide, care au o dulceață naturală și o aromă deosebită. În locul lor se pot folosi curmale, care sunt și mai dulci. Aceste fructe se mixează în blender cu puțină apă pentru a obține un sirop sau o pastă lichidă, care va îndulci socata în mod natural.

Pentru a fi și mai aromată, puteți adăuga în socată și puțină vanilie. Această socată se prepară fără drojdie.

Socată fără zahăr – rețetă

Socul se culege începând cu luna mai, din locuri nepoluate. Se taie ciorchinii de pe crengi. Din florile proaspete iese o socată foarte aromată și sănătoasă.

Florile socului au proprietăți detoxifiante, diuretice, expectorante, imunostimulatoare și antiinfecțioase. Ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii și a celor urinare, precum și a tulburărilor nervoase.

Ingrediente necesare:

• 10-12 pălării de soc
• 100 g de stafide
• 1 lămâie
• apă
• opțional: 2-3 crenguțe de mentă sau busuioc

Mod de preparare:

Spălați florile de soc și puneți-le într-un borcan de sticlă de 3 litri. Mixați puțin stafidele în blender cu puțină apă (cât să meargă robotul), apoi adăugați pasta obținută în borcan. Adăugați lămâia spălată bine și tăiată felii.

Dacă aveți mentă sau busuioc, adăugați câteva crenguțe din fiecare sau doar dintr-o singură plantă. Acestea dau socatei o aromă deosebită și un gust mult mai răcoritor. Socata cu mentă este foarte revigorantă.

Turnați apă până se umple borcanul. Amestecați cu o lingură de lemn și puneți capacul. Așezați borcanul într-un loc însorit din casă, eventual în balcon, la geam, sau chiar pe un pervaz.

În 2 zile, socata va fi gata. Amestecați în borcan în fiecare zi cu lingura de lemn. Când este gata, strecurați lichidul și păstrați socata obținută în sticle de sticlă, la frigider.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *