Siminocul – ”Floarea nemuririi” tratează zeci de afecțiuni

De secole, siminocul este un remediu renumit pentru efectele sale terapeutice, fiind recomandat în tratarea a zeci de afecțiuni. Planta poate fi recoltată din luna iunie și până toamna târziu. În mediul rural, siminocul are diferite denumiri: ochișori, flori de paie, cireșar și planta nemuririi, imortele, deoarece își păstrează culoarea și după ce se usucă.

Legenda spune că planta siminoc a fost numită ”Floarea nemuririi”

În tradiția populară se spune că din lacrimile Fecioarei Maria, căzute pe mormântul fiului său Iisus, a răsărit această plantă- miraculoasă: siminocul. De aceea, de la moartea lui Iisus, planta siminoc a fost numită ”Floarea nemuririi”.

Ce spun specialiștii despre puterea terapeutică a plantei
”De secole, planta este folosită în tratarea unor afecțiuni frecvente : tulburări digestive, insuficiență hepatică, helmintiază, hepatită acută, pancreatită, ciroze și inflamații ale vezicii biliare. Totodată, tratamentul cu siminoc activează secreția biliară, scade colesterolul, tratează și regenerează ficatul. La nivelul aparatului urinar, planta este un bun diuretic și tratează retenția de apă. Infuzia și decoctul de siminoc sunt indicate și în tratamentul altor afecțiuni frecvete: icter, meteorism, intoxicații, gută, reumatism și în stări de vomă. Siminocul are proprietăți: diuretice, antialergice, antioxidante, expectorante și antiinflamatoare. Testele de laborator au scos la iveală un fapt îmbucurător: la scurt timp după administrarea infuziei de siminoc (chiar după patru-cinci zile ) se constată o îmbunătățire a stării generale a organismului. Totodată, în urma unor cercetări laborioase, s-a constatat că această plantă românească, răspândită în toată Europa, este un remediu valoros împotriva otrăvirii cu metale grele și în prevenirea îmbătrânirii premature”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în lucrarea ”Cartea sănătății tale”.

Siminocul are în compoziție numeroase substanțe active
Puterea vindecătoare a plantei se datorează substanțelor active pe care le conține: săruri amare, taninuri, uleiuri volatile, săruri minerale, flavonoide, pentru a le numi pe cele mai importante. În același timp, tratamentul cu siminoc ameliorează durerile reumatice și artritice, fiind de mare ajutor bolnavilor de gută.

Siminocul nu interacționează cu medicamentele
Dacă trebuie să urmați un tratment cu siminoc nu trebuie să cereți avizul medicului de familie, deoarece siminocul este una dintre puținele plante care are containdicații doar în cazul femeilor gravide și a celor care alăptează. Mai mult, planta este benefică organismului și pentru faptul că nu interacționează cu medicamentele.

Cum se prepară, cum se administrează
Infuzia revigorează organismul
Infuzia : Se prepară din 30 g flori uscate și un litru de apă clocotită. Planta se infuzează timp de 15 minute, apoi se filtrează printr-o strecurătoare deasă. Specialiștii recomandă să se administreze câte o cană de infuzie de trei ori pe zi. Tratamentul are însă un efect sporit dacă infuzia se bea dimineața pe stomacul gol. În cazul în care medicul de familie nu are un motiv anume (diabet, de exemplu), infuzia se îndulcește cu puțină miere.

Tinctura, indicată în tratamentul hepatitei acute
Tinctura: Se prepară din 50 g flori uscate, bine mărunțite, care se lasă la macerat în 500 ml de alcool de 70 de grade, timp de 15 zile. Vasul cu ingrediente se păstrează la temperatura camerei, iar pentru omogenizarea tincturii, acesta se agită de câteva ori pe zi. Tinctura se îmbuteliază în sticluțe închise la culoare, care se păstrează la rece. Zilnic, se administrează câte o linguriță de tinctură diluată în 100 ml apă rece, de trei ori pe zi, cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese principale. Specialiștii recomandă tinctura de siminoc în tratamentul hepatitei acute și în intoxicații.

Sursa: click.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *