Sfântul Apostol Andrei – tradiții și obiceiuri. Rugăciunea care-ți aduce însănătoșirea

sfantul-andrei

Miercuri, 30 noiembrie, este prăznuit Sf. Andrei, „primul chemat” dintre apostolii Mântuitorului, după Sf. Ioan Botezătorul.

Evanghelia după Ioan aduce mărturie că Sfântul Andrei a fost mai întâi ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul. În această calitate, el a asistat la botezul Mântuitorului şi la alegerea celorlalţi apostoli. Împreună cu fratele său Simon-Petru a fost martor la minunile săvârşite de Iisus şi L-a urmat când Acesta le-a adresat îndemnul : „Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni”.

Iar cei doi fraţi, pescari de meserie, au mers după Hristos şi au propovăduit împreună Evanghelia în Sciţia (teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră) şi dincolo de Prut.

 Sfântul Andrei a suferit când a fost decapitat Sfântul Ioan Botezătorul, a fost alături de Iisus la Cina cea de Taină, a plâns la moartea Mântuitorului, dar s-a întărit în credinţă la Învierea Lui.

După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolul Andrei a predicat Evanghelia lui Iisus în misiunea sa de creştinare în Georgia, în Armenia, în sudul Basarabiei şi a ajuns în Dobrogea de azi, fiind singurul apostol al Domnului Iisus Hristos care a convertit la creştinism populaţia geto-daco-romanilor din cetăţile acestui ţinut.

Apostolul şi-a continuat misiunea de creştinare în Bulgaria, în Macedonia şi în Grecia, iar în oraşul Patras el şi-a continuat misiune mai bine de doi ani. În tot acest timp, Sfântul Andrei a reuşit s-o convertească la creştinism chiar pe Maximilia, sora lui Egheat, cel mai puternic persecutor al creştinilor din acele timpuri. Pentru populaţia care se închina în faţa idolilor, convertirea Maximiliei a fost un neaşteptat afront, care trebuia pedepsit. Atunci, Sfântul Andrei a fost biciuit şi pironit pe o cruce în forma literei X pe care o purta cu sine. Sf. Andrei a sfârşit muceniceşte în ziua de 30 noiembrie în anul 87, iar potrivit altor surse, în anul 97, la vârsta de 90 de ani.

Rugăciunea care-ţi aduce însănătoşirea
Dacă ai probleme de sănătate, de Sf. Andrei mergi la biserică, ia o crenguţă de busuioc şi apă sfinţită. Acasă, pune-le într-un vas de lut nou, fă-ţi semnul crucii de trei ori şi rosteşte următoarea rugăciune: „Tată ceresc, Tu ştii luptele pe care le experimentez – durerea şi disperarea. Tu ştii dorinţa inimii mele să fiu vindecat de această boală (spune-ţi suferinţa). Te rog acum, acordă-mi atingerea Ta vindecătoare. Ştiu că Tu poţi să mă vindeci, exact ca în vremurile Bibliei.”

Graul si prosperitatea
În ajunul sărbătorii Sfântului Andrei si in ziua Sfantului Andrei există tradiția ca fiecare membru al familiei să pună grâu la încolţit in ghiveci de flori, care trebuie aşezate lângă o icoană a Sfântului Andrei. Se udă odata la două zile, până în ziua de Anul Nou. Dacă grâul creşte verde şi des, atunci persoana care l-a pus la încolţit va avea un an bun cu bani, cu sănătate deplină şi multe împliniri.

Sursa – bisericasfintiitreiierarhi.md via am press.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *