Secretul alimentelor light

produse-light

Deseori alegem sa mancam alimente light pentru ca acestea contin, ce e drept, mai putine calorii. Beneficiile acestora insa, pot fi un mit.

Ce ne spun reclamele

Stim deja ca unele diete, sau asa zise regimuri de viata, recomanda alimentele light pentru ca aumai putine grasimi si zahar  decat restul alimentelor care se pot gasi pe piata.

Ce nu ne spun reclamele sunt motivele pentru care poate fi daunator sa mancam un aliment, care a fost alterat prin procese care nu ne sunt complet cunoscute…

De unde a pornit totul

In urma unor campanii publicitare care au plecat din SUA, intreaga piata de desfacere pe sectorul alimentar are astazi si o bransa de functionare pentru categoria alimentelor light.

Din cauza unei crize de productie de zahar, in anii 70 s-a trecut la indulcirea alimentelor cu sirop extras din porumb, fiind mai rentabil pentru ca avea un pret de 3 ori mai mic de productie.

Costurile de productie scazand, diversitatea alimentelor a crescut, invers proportional cu sanatatea consumatorilor.

A aparut astfel trendul de a fi sanatos prin slabire, deschizandu-se drumul marilor companii catre o noua piata de desfacere – cea a alimentelor light!

Cum s-a ajuns la alimentele light

Dupa ce sistemul de sanatate a primit lovitura dupa lovitura, costul ingrijirilor medicale crescand odata cu consumul alimentelor indulcite cu sirop de porumb, s-a declarant razboi acestora, si evident celor pline de grasimi!

Acest lucru s-a datorat faptului ca odata cu cresterea in greutate a oamenilor a aparut o noua problema, cea a colesterolului.

 De ce anume sa ne ferim

Chiar daca reclamele ne promit ceea ce visam sa obtinem de luni sau chiar ani de zile, sa nu le dam asa mare incredere!

Daca pe o punga de cereale scrie ca acestea contin toate mineralele posibile, fibre si cate si mai cate, sa verificam efectiv eticheta!

Cu siguranta au fost indeajuns de modificate pentru a se obtine surplusul acela de minerale. Mai bine alegem sa mancam niste fulgi de ovaz cu lapte si miere.

Daca doar un anume iaurt ne promie ca vom slabi, sau ca vom fi mai putin balonate in doua saptamani de zile, sa nu credem ca acest lucru este rezultatul continutului scazut de grasimi, ci poate al bacteriilor care se gasesc in lapte, chiar si in laptele praf din care este facut iaurtul.

Daca suntem tentati sa luam varianta light un unui aliment, sa ne gandim ca pentru a scoate toate grasimile din el, si pentru a ramane gustos, producatorul a adaugat zahar in schimb, si nu facem nicio favoare corpului daca mancam asa ceva.

Mai multe citiți pe psychologies.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *