Scapă de tuse cu suc de ceapă

Sucul de ceapă este un remediu din bătrâni care a trecut testul timpului, fiind recomandat și de medicii fitoterapeuți. Afecțiuni precum tuse, gripă, afecțiuni renale ori infecții pot fi tratate cu banalul suc de ceapă, scrie cotidianul.ro.

Tuse, bronșită, astm și gripă

Sucul de ceapă este remediu cel mai des recomandat atunci când vine vorba despre aceste patru afecțiuni. El se poate prepara la cald sau la rece.  Se pun la fiert 200 grame de ceapă curățată de coajă și tăiată mărunt în 300 ml de apă, într-o oală cu capac. Se lasă amestcul să scadă lajumătate, apoi după ce se răcește, se strecoară și se adaugă miere, până la 100 g. Adulții pot lua 3-6 linguri pe zi, iar copiii 6-8 lingurițe. Trebuie consumat în 3 zile de la preparare, altfel devine toxic.

Al doilea remediu, la rece, se prepară astfel: se ia o ceapă, se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mică și se stoarce bine. Se bea câte 100-200 ml din sucul rezultat.

Infecții, dureri reumatice și constipație

Dacă vorbim de abcese sau furuncule, sucul de ceapă se poate folosi sub formă de cataplasme îmbibate. La fel se procedează și pentru atenuarea durerilor reumatice. În caz de constipație și balonare, se beau 200 ml de suc de ceapă zilnic, pentru că are proprietăți laxative blânde.

Diuretic

Sucul de ceapă este eficient și petru reglarea și susținearea funcțiilor renale, find un eficient diuretic. Se consumă zilnci sucul obținut de la două cepe, cu înghițituri mici, eliminându-se astfel excesul de uree. Se poate încerca și remediul preparat din fiertură de ceapă. ste nevoie de o ceapă mare, tăiată mărunt, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml de apă, 40 g de untură. Se bea amestecul cald, seara înainte de culcare, mai multe zile la rând.

Varice

Dacă ai varice, sucul de ceapă te poate ajuta. amesteci 1 kg de ceapă roșie dată prin storcător electriv cu 300 g de miere. Se bea 50 ml înainte de masă, într-o cură de o lună. Remediul îmbunătățește circulația sangvină.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *