Scapă de alergii cu aceste 3 vitamine

alergii

Pe lângă plante, mulți medici naturopați consideră că anumite substanțe nutritive pot fi utile în reducerea simptomelor alergiei de sezon.

Complexul de vitamine B solubile în apă se poate utiliza pentru a calma stările de iritare cauzate de expunerea la alergeni, agenți poluanți şi la schimbarea bruscă a temperaturii şi umidității caracteristice acestei perioade. Complexul de vitamine B este un tonic excelent pentru organism şi echilibrează sistemele endocrin şi nervos.

Persoanele cu alergii au nevoie de o cantitate suplimentară de acid pantotenic (vitamina B5), care ajută organismul să producă mai mult cortizon pentru a face față alergiilor. Dacă luați suplimente de acid pantotenic trebuie, de asemenea, să luați şi complexul de vitamine B, împreună cu aceasta sau, în orice caz, în aceeaşi zi.

O serie de date științifice recente atestă că quercitina poate menține sub control eliberarea de histamine şi a altor substanțe care declanșează reacția alergică.

Vitamina C împreună cu bioflavonoidele participă la eliminarea toxinelor din organism şi stimulează funcțiile imunitare. Unul dintre multele beneficii ale vitaminei C, dincolo de acțiunea detoxifiantă, este că poate acționa ca o antihistamină, îmbunătățind funcția cortizonului produs de organism.

 

Mai multe citiți pe yve.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *