Satul fără bolnavi de cancer: care este secretul?

sat-cancer-laron

În acest sat în care nu există persoane bolnave de cancer, locuitorii suferă de sindromul Laron. Acesta împiedică diviziunea celulelor, iar pacienții devin imuni la cancer.

Cancerul reprezintă una dintre principalele preocupări ale societății contemporane. Specialiștii în știință și medicină încearcă să-i descopere mecanismele, nu doar pentru a preveni această boală, ci și pentru a oferi pacienților de cancer mai multe opțiuni în ceea ce privește tratamentul.

Oricât de incredibil ar părea, există un anumit „tip” de persoane pentru care cuvântul „cancer” nu prezintă nicio amenințare.

Satul fără bolnavi de cancer

Pentru început, este necesar să îți vorbim despre o afecțiune genetică unică: sindromul Laron.

Sindromul Laron este o boală rară, ereditară, care provoacă un deficit de creștere. În plus, această trăsătură genetică oferă 100% imunitate împotriva cancerului și a diabetului.

Să vedem despre ce este vorba.

350 de oameni cu sindromul Laron în întreaga lume

Sindromul Laron a fost descoperit pentru prima dată la începutul anilor 1950 de către Zvi Laron, un medic din Israel. Acestuia i-a atras interesul un grup de pacienți dintr-un sătuc din țara sa, care aveau înălțimi foarte mici.

Această caracteristică fizică era însoțită de o stare excelentă de sănătate.Acești oameni puteau mânca orice fără a se îmbolnăvi de diabet și niciunul dintre strămoșii lor nu a suferit de cancer.

După mai bine de 30 de ani de cercetări, medicul și-a publicat descoperirile cu privire la mecanismele acestui sindrom bizar. În linii mari, acestea sunt cele mai importante informații dezvăluite:

  • Sindromul Laron afectează 350 de oameni la nivel mondial. Dintre aceștia, cei mai mulți locuiesc în Valea Vilcabamba din Loja, Ecuador. Ceilalți trăiesc în Israel și în unele țări mediteraneene.
  • Persoanele cu acest sindrom sunt foarte mici de statură: rar depășesc 1 m.
  • Pe lângă statură, cei afectați împart și anumite trăsături fizice.
  • La originea sindromului stă un deficit de hormoni de creștere.

Deși hormonul creșterii GH este produs în cantități normale, lipsa unui alt hormon IGF-1, asociat cu secreția de insulină, împiedică distribuția egală a acestuia în tot corpul.

  • Sindromul poate fi transmis doar atunci când ambii părinți sAAunt purtători ai acestei gene.

Sindromul Laron împiedică dezvoltarea cancerului și a diabetului

Persoanele cu această afecțiune genetică duc o viață normală. În afară de staAatura redusă, aceștia nu suferă de boli sau de alte probleme fizice.

Efectul este atât de puternic încât mulți medici sunt surprinși de faptul că, deși multe dintre ele au o alimentație necorespunzătoare, bogată în grăsimi, dulciuri și prăjeli, aceste persoane nu se îmbolnăvesc de diabet sau de cancer.

Mai multe citiți pe dozadesanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *