Riscurile folosirii căștilor. Semne care trebuie să te îngrijoreze

Zeci de tineri, în special adolescenți de liceu, riscă să își piardă auzul. Folosirea excesivă a căștilor duce la zgomote ciudate în urechi, stări de agitație, nervozitate, dar și otite greu de tratat, susțin specialiștii. Medicii spun că numărul pacienților s-a triplat în ultima perioadă, informează digi24.ro.

Una din primele griji ale tinerilor de astăzi a devenit aceea să nu își uite căștile acasă.

Nu este prima dată când asistenta cabinetului medical din școală le explică elevilor riscurile la care se expun atunci când folosesc prea mult căștile.

Elevii învață chiar la orele de fizică ce înseamnă să stai cu căștile în urechi, iar volumul să fie ridicat.

Elena Merlic, profesor de fizică: „În materia de clasa a XI a este o lecție care se cheamă măsuri de protecție a propriei persoane împotriva undelor magnetice. Ei ascultă la putere mare, la decibeli mulți, și atunci îi afecteză.”

Iar numărul pacienților a ajuns să fie de trei ori mai mare față de anul trecut. Majoritatea celor care ajung la ORL se plâng de sunete în urechi.

Luminița Rădulescu, specialist ORL: „Pot apărea infecții se numesc otite externe. Afectarea urechii interne este ireversibilă de cele mai multe ori. Este vorba de data asta de o scădere a auzului și poate fi însoțită și de zgomote în ureche.”

Prof. dr. AndaTănasă, directorul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi: „Din păcate este un fenomen care nu știu cum ar putea fi stopat. Refugiul lor este în aceste căști.”

Medicii ne sfătuiesc să folosim cât mai puțin căștile, volumul acestora să nu depășească 70 de decibeli, iar atunci când nu le folosim să le ţinem într-o cutie şi niciodată să nu le împrumutăm altora.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *