Remedii naturale contra insomnie

insomnie

Cauzele pentru care tot mai multe persoane se plâng că nu pot dormi noaptea variază de la om la om, dar se pare că toate au un numitor comun şi anume indisciplina, lipsa unui program riguros de somn care să fie respectat indiferent de circumstanţe.

Oricum, dacă ai ajuns să ai nopţi chinuite de nesomn trebuie să ştii că soluţia nu stă în medicamentele luate de la farmacie, care nu asigură, nici pe departe, acel somn cu adevărat liniştitor şi odihnitor, În plus, au şi efecte secundare, precum senzaţia de mahmureală, de cap greu, ameţeli, tulburări de vedere, senzaţia de gura uscată, şi dau dependentă.

Natura, a pus la îndemâna omului remedii pentru toate bolile, cunoscute încă de pe vremea străbunicilor noştri, omul modern trebuind doar să caute, să se informeze şi să creadă că leacul îi este de folos pentru starea lui de sănătate.

Astfel, ceaiul de hamei te poate ajuta să dormi bine dacă seara, înainte de culcare, ţi-l prepari dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, peste care torni o cană de apă fierbinte. Laşi să se infuzeze zece minute, apoi îl strecori şi-l bei cald, îndulcit cu un vârf de linguriţă de miere de albine.

Sunătoarea este o plantă cu inestimabile calităţi curative. Infuziile de sunătoare, pulberea ori tinctura pot înlocui cu succes antidepresivele. Tictura de sunătoare, care poate fi folosită timp de doi ani de la data la care a fost culeasă planta, este un bun adjuvant în tratarea insomniei. Se recomandă 30 de picături de două-trei ori pe zi, diluate în apă.

Infuzia, băută seara, înainte de culcare, ar fi însă, alegerea perfectă. Adaugă-i şi un vârf de linguriţă de miere de albine şi câteva picături de zeamă de lămâie şi bea-o caldă, cu înghiţituri mici şi rare, goleşte-ţi capul de gândurile chinuitoare, închide televizorul, spune o rugăciune şi culcă-te.

Valeriana îndepărtează frica şi stresul, calmează gândurile şi emoţiile şi induce un somn liniştit şi odihnitor. Se utilizează mai ales sub formă de tinctură, diluată în puţină apă, luată de două – trei ori pe zi şi seara, înainte de culcare.

Ceapa întăreşte sistemul imunitar, făcându-te mai puternic în faţa infecţiilor specifice anotimpului rece, tratează bronşita, ţine diabetul sub control, este un calmant de excepţie, recomandată persoanelor bolnave de nervi sau celor aflate în pragul unui atac de panică, fiind, în acelaşi timp, şi un minunat somnifer natural.

Dacă vrei să dormi bine, stabileşte-ţi o oră la care să te culci seara, şi respect-o. Parfumează aerul din cameră cu ace de brad, petale de flori, coji de fructe sau plante puternic aromate precum menta, busuiocul sau cimbrişorul.

Înainte de culcare, fă un duş cald sau o baie fierbinte la picioare şi îmbrăcă o pijama comodă, de bumbac. Pune un vas de apă pe calorifer ca să păstrezi umiditatea din cameră. Dacă vrei să adormi îndată, închide televizorul!

Sursa ziare.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *