Remedii care scad glicemia

Menținerea nivelului normal al glicemiei este cea mai importantă provocare pentru diabetici. Alături de un regim alimentar corespunzător, remediile naturiste ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Macerat din scorțișoară și cuișoare

Scorțișoara îmbunătățește capacitatea organismului de a regla, pe cale naturală, glicemia. O poţi adăuga în cereale, dimineaţa, sau fierbe un beţişor în apa în care infuzezi ceai sau cafea. Ai nevoie de 4 bețișoare de scorțișoară, 60 de grame de cuișoare și un litru de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron și se păstrează în frigider, 4-5 zile. Lichidul se strecoară și se bea câte o jumătate de cană în fiecare zi.

Suc de urzică proaspătă

Urzica are proprietatea de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni diabetul. Medicii recomandă bolnavilor de diabet suc de urzică proaspătă dar, dacă îți e greu să îl obții, poți bea și ceai de urzică. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă la un litru de apă. Bea 2 căni pe zi.

Ceai de frunze de afine

Afinele au în compoziția lor o substanţă numită mirtilină, care ajută la reducerea glicemiei. Ceaiul de frunze de afine se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită. Bea toată cantitatea zilnic, 2 săptămâni. Pentru obținerea efectelor dorite consumă și afine proaspete, uscate sau congelate, în cure de 100 g pe zi, 2 săptămâni.

Mai multe citiți pe clickpentrufemei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *