Prof. dr. Pavel Chirilă: 30-40 la sută din cancere sunt evitabile. Printre cauze: excesul de suplimente, mixarea alimentelor

pavel-chirila-600x411

Mai multe studii apărute în ultimii ani demonstrează că aproximativ 30%-40% din cancere sunt evitabile, pentru că sunt cauzate de un  stil de viaţă greşit, stil care însă poate fi corectat, potrivit AM PRESS.

„Stilul de viaţă este decisiv în apariţia şi evoluţia unui cancer. Faptul că la necropsie se descoperă foarte multe tumori care nici nu s-au manifestat clinic dovedeşte că stilul de viaţă greşit a determinat formarea acestor tumori cu mult înainte de a provoca primele simptome”, subliniază prof. dr. Pavel Chirilă în volumul „Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului”.

Pentru a susţine cele afirmate mai sus, prof. dr. Chirilă reproduce după R. Beliveanu şi D. Gingras „L’alimentazione anti-cancro” tumorile descoperite la necropsie şi tumori descoperite clinic. Astfel, la sân (femei între 40 şi 50 de ani): 33% din tumori prezente la necropsie şi 1% tumori descoperite clinic; prostată (bărbaţi între 40 şi 50 de ani): 40% din tumori prezente la autopsie şi 1%, descoperite clinic; tiroidă: 98% din tumori prezente la autopsie, 0,1%, descoperite clinic.

„Factorii patogenici ai unui stil de viaţă greşit, răspunzători de o treime din cazurile de cancer sunt: substanţe chimice oncogene (pesticide, medicamente imunosupresoare, unele E-uri, nivel ridicat de radioactivitate, poluarea electromagnetică (radar, telecomunicaţii), alimente poluate cu nitriţi, abuzul de carbohidraţi rafinaţi (zahăr, făină albă), fumatul, alimente contaminate cu aflatoxine (mucegăite), conflicte nerezolvate.

Factorii cu risc oncogen

În opinia prof. dr. Chirilă desprinsă din volumul citat, prima mare greşeală în alimentaţia modernă a apărut în anul 1870, când omul a descoperit făina albă şi a început să renunţe la făina integrală”. Şi dacă am fi rămas doar la atât, dar, treptat, a apărut zahărul rafinat, sarea extrafină, uleiul rafinat sau dublu rafinat, laptele praf în locul laptelui integral.

A doua mare greşeală, care ne-a împins mai aproape de cancer, o reprezintă folosirea îngrăşămintelor chimice în agricultură cu consecinţe deloc neglijabile: creşterea producţiei, dar şi scăderea calităţii solului, alterara capacităţii naturale a plantei de a se apăra de dăunători. Ceea ce a deschis calea celei de-a treia mari greşeli care a favorizat extinderea cancerului: folosirea intensivă a pesticidelor. Şi dacă au fost otrăvite plantele, solul, trebuia să ucidem şi alimentele. Cum? Cu E-uri-

„A cincea mare abatere de la „natural” a survenit prin apariţia organismelor modificate genetic. Şi şirul greşelilor în alimentaţia modernă a continuat cu plante cultivate în sere, sărace în clorofilă; conservări agresive (radiaţii, benzoat de soldiu, ultravioletele, congelări prelungite; renunţarea la alăptarea naturală, mixarea agresivă a alimentului şi, implicit, renunţarea la masticaţie şi digestia bucală; abuzul alimentar (cantitativ), renunţarea la obiceul de a posti; excesul de suplimente nutritive”, scrie prof. dr. Chirilă. (Magda Marincovici)

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

 1. nicolae spune:

  OK
  Ref. la – Celulele tumorale

  Există şansa ca omul să poată controla eficient activitatea de apariţie şi dezvoltare a celulelor maligne

  Celulele tumorale şi afecţiunile provocate de ele, reprezintă o problema complexă cu foarte multe necunoscute, iar aceasta face ca eforturile medicilor şi aşteptările pacienţilor să fie de multe ori zadarnice.
  Toate informaţiile deţinute până actual de om, despre celulele tumorale, sunt practic insuficiente de a putea rezolva eficient problemele legate de afecţiunile maligne. Pentru aceasta, trebuie mai întâi să lărgim la maxim orizontul cunoaşterii, cu noi informaţii „cheie” în acest domeniu, iar eu nu am capitulat şi am făcut acest lucru, cu toată pasiunea şi forţa mea, în studiul de cercetare intitulat: „Totul despre celulele maligne şi combaterea lor” Iar acum, importanţa acestor noi descoperiri pot avea un impact decisiv pentru apărarea noastră anti-tumorală.
  Eu am făcut această lucrare nu pentru a impresiona pe cineva. Miza aici, ar putea fi oricând, chiar şi viaţa noastră. Am vrut ca lumea să ştie clar, în ce constă mecanismul care iniţiază apariţia şi dezvoltarea afecţiunilor maligne şi cine este practic principalul responsabil de această acţiune, pentru ca omul să poată reorienta şi adapta strategia sa de apărare eficientă, preventivă şi defensivă, faţă de afecţiunile maligne. Pentru ca omul să ştie ce ar trebuii să facă şi unde să caute o soluţie simplă, încât organismul lui, să devină imun faţă de pericolul tumoral.
  Nu este simplu să faci o lucrare de cercetare ştiinţifică aşa de amplă, într-un domeniu practic inaccesibil, situat dincolo de barierele cunoaşterii şi să reuşeşti totuşi, a scoate la lumină nişte mecanisme biologice necunoscute ale celulelor maligne şi nişte puncte „cheie” vulnerabile din comportamentul lor, care pot fi atacate selectiv.
  Nu sunt vorbitor de engleză, nu am sponsor, iar costurile de tradus şi editare sunt mari, mai ales pentru a susţine şi continua activitatea de cercetarea fundamentală şi aplicativă în acest domeniul al celulelor tumorale.
  Îmi pare rău că aceste noi informaţii şi soluţii despre celulele tumorale, nu pot să ajungă mai repede în circuitul public, pentru a le perfecţiona, pentru a le testate legal şi pentru a obţine licenţe de utilizarea lor.
  În timp ce multă lume tot speră şi tot aşteaptă de ani de zile, să apară ceva nou care să apere eficient sănătatea şi viaţa omului de această maladie nemiloasă, acum aceste informaţii noi, cu o astfel de importanţă publică, rămân ascunse printre hârtiile şi documentele mele, fără ca ele să aibă o şansă de a fi cunoscute şi mai ales de a fi în folosul omului.
  În acest sens caut o sugestie sau ajutor pentru a face cunoscute lumii, aceste noi informaţii pentru a continua această activitatea sau a edita una din cele patru cărţi scrise pe această temă intitulată “Viaţa mai presus de orice” care cuprinde totul despre celulele maligne şi combaterea lor (în 400 pag.).
  Vă mulţumesc pentru atenţia sau eventual sprijinul acordat.
  Cu stimă şi respect autorul acestor lucrări

  Nicolae Gheorghe
  Ccnt_nicolae@yahoo.com

 2. nicolae spune:

  Prezentare de carte
  După un efort colosal de realizare a unui studiu de cercetare, fără precedent de amplu, despre celulele tumorale, am ajuns în sfârşit şi eu, să editez prima carte, dintr-un serial de mai multe cărţi, axate fiecare, pe diversele subiecte principale, din această vastă lucrare de cercetare intitulată: Începutul sfârşitului cancerului la om. Lucrare, care pune în evidenţă tot felul de secrete şi puncte vulnerabile ale celulelor de cancer, tot felul de informaţii noi şi alte aspecte nemaiauzite până acum, despre aceste celule, sau despre mecanismul lor de apariţie şi funcţionare.
  Dezamăgit că nu am posibilitate de a publica această lucrare cu toate detaliile ei, dezamăgit că nu găsesc un sponsor sau că unele edituri, promovează doar cărţile comerciale, am decis să împart această lucrare pe mai multe fracţiuni, axate fiecare strict pe un anumit subiect. Iar tot pentru a reduce la maxim costurile de publicare, am renunţat şi la pozele sau schemele color, care facilitează mai bine înţelegerea diverselor aspecte, despre celulele tumorala sau demonstrează suplimentar anumite lucruri importante despre ele.
  Însă şi aşa eram pe punctul de a renunţa să mai public vreodată aceste noi informaţii şi concluzii cheie, despre celulele tumorale. Informaţii acumulate în decursul a peste 15 ani şi care ar putea ajuta lumea să scape odată, de coşmarul afecţiunilor maligne. Dar sprijinul moral şi material de a publica această carte, a venit tocmai de unde nici nu mă aşteptam. El a venit de la o doamnă în vârstă, iar meritul de a publica această primă carte, îi aparţine acestei doamne, Maria.
  Aşadar, mulţumesc încă odată, Doamnă Maria!
  Poate că denumirea şi estetica cărţi nu are cel mai bun efect comercial. Însă ea, are o valoare inestimabilă pentru omenire, întrucât este preţioasă pentru informaţiile ei, noi şi importante, care pot îmbunătăţii, controla şi schimba strategia de apărare anti-tumorală a omului. Tema, concluzia şi subiectul principal al acestei cărţi, este de a arăta lumii, în ce constă soluţia şi care este punctul sensibil, de unde se poate regla imunitatea organismului uman faţă de cancer. Şi, şansa omului, de a putea ajunge real, ca organismul lui, să devină imun total faţă de pericolul acestor afecţiuni maligne, pentru a evita efectele lor dramatice, care pot strica uneori, pe neaşteptate, sănătatea şi viaţa omului, cum nu se poate mai rău. Sper să mai am şansa de a mai continua să public în acest serial fracţionat şi alte cărţi, cu alte subiecte la fel de interesante şi utile omului, din această lucrare.

  Nicolae Gheorghe
  Ccnt_nicolae@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *