Produsele modificate genetic, eliminate din meniurile unui lanț celebru de restaurante

restaurant-fast-food

Grupul american de restaurante cu mâncare mexicană Chipotle a anunțat că a eliminat Organismele Modificate Genetic (OMG) din meniurile oferite în Statele Unite, pentru că, până acum, nu s-a dovedit că pot fi consumate fără riscuri.

“Există multe dezbateri despre alimentele modificate genetic”, a declarat Steve Ells, fondator și președinte al grupului, într-un comunicat de presă, relatează Agerpres, citând AFP.

Potrivit acestuia, “chiar dacă unele țări au limitat deja sau chiar au interzis anumite OMG-uri, este clar că va mai fi nevoie de multe cercetări înainte să înțelegem cu adevărat toate implicațiile culturilor și consumului de OMG-uri”.

“Cât timp această dezbatere continuă, noi am decis să nu mai utilizăm decât ingredientele care nu sunt modificate genetic”, a mai spus Steve Ells, adăugând că Chipotle este primul lanț național de restaurante care a luat acest tip de decizie.

Ascensiunea rapidă a Chipotle Mexican Grill, grup cu sediul la Denver (Colorado), are la bază, în parte, calitatea alimentelor sale, a căror trasabilitate o face publică. Din motive de transparență, încă din martie 2013 a publicat ingredientele care aveau la bază OMG-uri.

Cele 1.800 de restaurante ale grupului și cele din lanțul său ShopHouse SouthEast Asian Kitchen nu mai utilizează deloc OMG-uri în meniurile lor, a informat recent Chipotle.

În sens contrar, numărul unu american în materie de fast-food, McDonald’s, este în dificultate și caută de mai multe luni rețete-minune. El a anunțat în martie că, în SUA, nu mai servește pui crescut cu antibiotice.

Sursa: jurnalulspiritual.eu

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *