Pistruii și petele pigmentare de pe față, mâini și brațe dispar cu aceste două ingrediente

pistrui si alunite

Hiperpigmentarea pielii apare atunci cand organismul produce prea multamelanina – cea care da culoare parului, pielii si ochilor, cauzand aparitia unorpete maro, in nuante diferite, pe fata, maini, brate, umeri, spate.

Cauzele hiperpigmentarii sunt atat interne, cat si interne. Cele interne sunt innascute si sunt in special comune pentru persoanele cu ten inchis. Cauzele externe includ expunerea la hormoni sintetici, cum ar fi progesteronul, estrogenul, substante chimice – minociclina, betaxolol si lumina soarelui.

Razele ultraviolete cauzeaza pete si pistrui care pot avea caracter temporar sau permanent. Acestea sunt comune pe zone ale pielii expuse frecvent la soare (fata si maini).

Traumatismele provoca, de asemenea hiperpigmentare, iar petele raman chiar si atunci cand rana se vindeca.

Melasma este decolorarea pielii in timpul sarcinii, dar aceasta afecteaza uneori gravidele. Petele apar pe obraji si nas, dar acestea dispar dupa nastere.

Remediu naturist pentru hiperpigmentare
Tratamentul de mai jos se bazeaza pe principiile Ayurveda. Se amesteca bine o lingurita de suc de lamaie cu o lingurita de pulbere de turmeric. Pasta rezultata se aplica pe zona afectata si se lasa 15 minute, apoi se clateste foarte bine. Daca aveti pielea sensibila puteti adauga un pic de lapte sau apa.

Aplicati remediul inainte de a face dus, de exemplu, si puteti sa apelati la el zilnic, pana cand observati o imbunatatire. Foarte important! Cat faceti acest tratament, nu expuneti pielea la soare!

Turmericul are proprietati anti-inflamatorii puternice si ofera pielii luminozitate, iar lamaia intinereste.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *