Pe cat este usor de preparat, pe atat este de sanatoasa

Indiferent de culoare ei, fie ca este alba, neagra sau rosie,lintea este un aliment benefic pentru sănătatea ta. Cercetările au arată că lintea este o plantă care îi este cunoscută omului de peste 8 milenii.Aceasta făcându-şi facută prezența intr-o invatatura din “Cartea Cărţilor”.

Lintea pe lângă faptul că este uşor de preparat, are şi nişte proprietăţi nutritive de invidiat.

Este o plantă leguminoasă similară fasolei, deoarece îşi are seminţele în păstăi.

Este greu să nu vorbim despre ea, deoarece în ultimi ani se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul persoanelor care vor să trăiască sănătoşi sau sunt la dietă de slăbire.

Este un aliment la fel de bogat în vitamine ca şi surata ei fasolea, de aceea are un aport considerabil în complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi, Omega 6, Omega 3, aminoacizi.

Beneficii

Lintea este folosită pentru prevenirea tulburărilor digestive, combate anemiile, încetineşte progresarea bolii de Alzheimer, combate insomnia şi creşte rezistenţa fizică la eforturi.

Lintea are mult fier, de accea este folosita in mod particular la femeile gravide sau la cele aflate la menstruatie datorita expunerii pierderii fierului din organism.

sursa: 365sanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *