Orașul abandonat de oameni şi însufleţit de mama natură (VIDEO)

orasul abandonat CHINA

Acesta este încă un caz în care natura, cu puterea ei nemarginită, ne lasă adesea, fără cuvinte!

Pe coasta estică a Chinei, o mică insulă aparţinând arhipelagului Zhoushan, a fost părăsită în anii 90 de locuitorii săi, însă natura a însufleţit-o în mod uimitor, transformând-o într-o uimitoare oază de verdeaţă, relatează antenasatelor.ro.

Locuitorii arhipelagului Zhoushan, aflat la 130 de kilometri de Shanghai au trăit mereu de pe urma principalei lor ocupaţii, pescuitul; în timpurile moderne, însă, s-au dezvoltat şi alte industrii în zonă, aşa că economia arhipelagului s-a diversificat. Se construiesc şi se repară vapoare, există activitate portuară, au înflorit industria corpurilor de iluminat, turismul şi serviciile.

Aşa au stat lucrurile şi în cazul localităţii Houtou Wan, care, în urmă cu o jumătate de secol era înfloritoare. Pe măsură ce numărul tot mai mare de pescari epuizau resursele golfului, micul orăşel a început să fie părăsit, asemeni multor altor localităţi abandonate ca urmare a urbanizării, inaccesibilității sau lipsei resurselor.

Modul în care natura şi-a revendicat drepturile, luând în stăpânire localitatea după ce oamenii au părăsit-o este fascinant. Localitatea a fost împânzită de verdeață, care acoperă acum orice casă și orice drum, oferind imagini de-a dreptul surprinzătoare.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *