O povestire adevărată a unui flăcau care a suferit un accident de motocicletă

– „MINUNAT ESTE DUMNEZEU ÎNTRU SFINȚII SĂI, DUMNEZEUL LUI ISRAIL”.(Psalmii).

– O povestire adevărată a unui flăcau care a suferit un accident de motocicletă.

– După un accident foarte grav dintre o mașină și o motocicletă care s-au făcut armonică, băiatul cu motocicleta a scapat doar cu câteva fracturi minore și povestește mai târziu ce a trăit în acele momente:

– „Cred în Dumnzeu, m-am închinat de cu seara când m-am culcat, mi-am făcut semnul Sfintei Cruci când am plecat din ograda casei, dar în clipa în care am avut impactul cu mașina, eu nu am văzut mașina, am văzut un bătran slăbuț cu barbă albă în veșminte negre, care pur și simplu m-a luat ca pe brațe, m-a ridicat deasupra nivelului mașinii și după ce mașina a trecut peste motocicleta mea și a turtit-o sfărâmând-o, mi-a dat drumul jos pe șosea.”

– Unii au zis că am avut o vedenie, altul că este coincidența, unii că a fost îngerul păzitor, iar alții că a fost darul lui Dumnezeu să scap doar cu câteva fracturi dintr-un asemenea impact cu o mașină, dar au trecut toate.

– După o vreme și tinerelul respectiv își propuse-se, așa cum fac mulți tineri, să facă o vizită la Sfântul Munte Athos.

– S-a urcat pe vapor, a ajuns în Sfântul Munte cu grupul de turiști și s-au dus să cunoască un pusnic care se nevoia în munte, un om smerit.

– Au luat-o prin pădurile mănăstirii, pe niște poteci, și ajung la chiliuța foarte modestă a părintelui, nimeni altul decât Sf.Paisie Aghioritul atunci în viață.

Au tras de sfoara unui clopoțel și a apărut bătrânelul.

– Tânărul nostru, rămâne surprins de o imagine cunoscută, dar nu știa de unde are memoria chipului.
S-a uitat la bătrân fix, uluit, și bătrânul apropiindu-se de el la întrebat:

– Te mai doare ceva de la accident?

Tânărul rămâne mirat, și spune:

– Dar de unde știți de accident?

Și bătrânul îi răspunde:

– Păi eu te-am ocrotit cu rugăciunea atunci când ai avut accidentul.

– Pentru că în fiecare dimineață la ora șase, mă rog pentru cei ce călătoresc spre locul de muncă să-i ferească Dumnezeu de primejdii.

– Iar tânărul și-a amintit de imaginea pe care a văzut o în momentul impactului la accident, și-a dat seama că părintele a fost cel care l-a ridicat desupra mașinii care trecuse cu viteză peste motocicleta lui, iar acum îl avea în față.

– Era îngerul lui păzitor în chipul bătrânului, însă cel care a protejat viața lui, a fost harul lui Dumnezeu.

Părintele Calistrat Chifan

Invatatura

– "MINUNAT ESTE DUMNEZEU ÎNTRU SFINȚII SĂI, DUMNEZEUL LUI ISRAIL".(Psalmii).- O povestire adevărată a unui flăcau care a suferit un accident de motocicletă.- După un accident foarte grav dintre o mașină și o motocicletă care s-au făcut armonică, băiatul cu motocicleta a scapat doar cu câteva fracturi minore și povestește mai târziu ce a trăit în acele momente:- "Cred în Dumnzeu, m-am închinat de cu seara când m-am culcat, mi-am făcut semnul Sfintei Cruci când am plecat din ograda casei, dar în clipa în care am avut impactul cu mașina, eu nu am văzut mașina, am văzut un bătran slăbuț cu barbă albă în veșminte negre, care pur și simplu m-a luat ca pe brațe, m-a ridicat deasupra nivelului mașinii și după ce mașina a trecut peste motocicleta mea și a turtit-o sfărâmând-o, mi-a dat drumul jos pe șosea."- Unii au zis că am avut o vedenie, altul că este coincidența, unii că a fost îngerul păzitor, iar alții că a fost darul lui Dumnezeu să scap doar cu câteva fracturi dintr-un asemenea impact cu o mașină, dar au trecut toate.- După o vreme și tinerelul respectiv își propuse-se, așa cum fac mulți tineri, să facă o vizită la Sfântul Munte Athos. – S-a urcat pe vapor, a ajuns în Sfântul Munte cu grupul de turiști și s-au dus să cunoască un pusnic care se nevoia în munte, un om smerit.- Au luat-o prin pădurile mănăstirii, pe niște poteci, și ajung la chiliuța foarte modestă a părintelui, nimeni altul decât Sf.Paisie Aghioritul atunci în viață.Au tras de sfoara unui clopoțel și a apărut bătrânelul.- Tânărul nostru, rămâne surprins de o imagine cunoscută, dar nu știa de unde are memoria chipului. S-a uitat la bătrân fix, uluit, și bătrânul apropiindu-se de el la întrebat: – Te mai doare ceva de la accident? Tânărul rămâne mirat, și spune: – Dar de unde știți de accident? Și bătrânul îi răspunde: – Păi eu te-am ocrotit cu rugăciunea atunci când ai avut accidentul.- Pentru că în fiecare dimineață la ora șase, mă rog pentru cei ce călătoresc spre locul de muncă să-i ferească Dumnezeu de primejdii.- Iar tânărul și-a amintit de imaginea pe care a văzut o în momentul impactului la accident, și-a dat seama că părintele a fost cel care l-a ridicat desupra mașinii care trecuse cu viteză peste motocicleta lui, iar acum îl avea în față. – Era îngerul lui păzitor în chipul bătrânului, însă cel care a protejat viața lui, a fost harul lui Dumnezeu.https://www.youtube.com/watch?v=3seM_70Cxs8&fbclid=IwAR2bEJi61_wjUEAYRJJXo7_uD2wt4M09KKyEOScLfHdjxcnFeQGQ3Z_2hZ4

Publicată de Parintele Calistrat pe Vineri, 1 februarie 2019

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *