Nu mai cumpărați CIOCOLATĂ din magazine! Încercați această rețetă sănătoasă, fără lactate, fără foc și fără zahăr

ciocolata de casa

Ingredientul cheie din compoziția ciocolatei care îi dă culoarea, gustul și beneficiile specifice acestui desert este cacaoa. Aceasta trebuie să fie în cantitate cât mai mare (peste 70%). Când cumpărați cacao, alegeți un sortiment bogat în grăsimi.

Un înlocuitor mult mai bogat în antioxidanți este pudra de roșcove, sau carobul, așa cum mai este numită. Aceasta se găsește atât la magazinele naturiste, cât și în supermarketuri. Este de asemenea mai dulce decât cacaua, nu conține cofeină, și poate fi administrată în siguranță și copiilor.

Această cioco2lată este foarte sănătoasă deoarece pe lângă pudra de cacao sau roșcove, conține fructe și semințe, precum avocado și semințe de chia, considerate adevărate super-alimente.

Avocado se transformă ușor într-o pastă fină atunci când îl pasăm, și datorită texturii sale cremoase, poate fi folosit în numeroase deserturi de casă. Acesta va transforma orice desert într-un remediu eficient pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor, datorită grăsimilor bune pe care le conține.

Avocado, la fel și semințele de chia sunt numărate printre cele mai hrănitoare alimente din lume, datorită profilului lor nutrițional extrem de bogat și divers. Studiile au arătat că persoanele care consumă regulat avocado sunt mai sănătoase.

Ciocolată de casă fără foc – rețetă recomandată de lataifas.ro

Ingrediente necesare:

• 1 avocado
• 2 linguri de semințe de chia
• 3 linguri de pudră de cacao sau roșcove
• 3 lingurițe de miere
• pahar de apă
• esență de rom sau de migdale, coajă rasă de portocale, scorțișoară etc
• 1 praf de sare de mare

Mod de preparare:

Modul de preparare este cât se poate de simplu. Puneți miezul de avocado în blender împreună cu mierea de albine, semințele de chia, esența preferată și puțină apă pentru început. Mixați până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Mai adăugați apă dacă mai trebuie.

Transferați compoziția într-o caserolă sau într-un bol, și introduceți vasul în frigider sau în congelator. În jumătate de oră se va închega și va fi numai bună de mâncat. Semințele de chia vor absorbi tot lichidul și se vor umfla.

Ca ingrediente opționale, puteți folosi nucă de cocos răzuită, miez de nucă măcinate sau alune măcinate, migdale, arahide, fistic, fructe de pădure pasate, banană pasată, fulgi de ovăz înmuiați, semințe de rodie etc.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *