Motivul pentru care trebuie să consumi turmenic de sărbători

Înrudit cu ghimbirul, turmenicul este unul dintre condimentele de bază în bucătăria asiatică. Tu știi ce beneficii îți aduce consumul frecvent de turmenic?

Pe lângă faptul că oferă o savoare aparte gustului, condimentele sunt un adevărat plus oferit sănătății tale dacă știi cum să le combini.

În ceea ce privește turmericul, acesta este un puternic anti-inflamator cu multiple beneficii asupra corpului tău, de la ameliorarea digestiei până la tratarea afecțiunilor digestive, potrivit unui studiu efectuat la University of Maryland Medical Center.

Stimulează secreția bilei

În perioada sărbătorilor de iarnă masa este plină de bucate de tot soiul iar tentația de a nu consuma din toate câte puțin este foarte mare, astfel că există riscul să te confrunți cu probleme digestive.

Turmenicul are ca și componentă principală curcuma, aceasta te poate proteja inclusiv de remisiile de colită ulcerativă, stimulând în același timp producția bilei, facilitând astfel digestia.

Deși este un condiment minune, specialiștii afirmă că în cazul în care suferi de ulcer acesta este bine să fie evitat deoarece crează o cantitate prea mare de acid.

Are grijă de inima ta

Cercetătorii de la Unversitatea din Maryland sunt de părere că tocmai curcuma este principala sursă de a-ți proteja inima, în special pentru că ajută la o mai bună circulație sangvină, ceea ce înseamnă că împiedică blocarea arterelor. În felul acesta, consumând cu regularitate turmenic vei ține bolile cardiace, în special infarctul la distanță.

Atenție însă, turmenicul poate interacționa cu anumite anticoagulante, motiv pentru care este recomandat să discuți cu medicul curant.

Menține creierul sănătos

Faptul că favorizează o mai bună circulație sangvină, ajută foarte mult și la menținerea creierului oxigenat, fiind totodată un bun stimulent pentru o memorare mai ușoară.

La aceste aspecte pozitive ale consumului de turmenic se adaugă și faptul că reprezintă o modalitate de a te proteja de apariția riscului de a dezvolta boli mintale precum Alzheimer.

Este un bun antiinflamator natural

Această afirmație a fost dovedită într-un studiu publicat în US National Library of Medicine and National Institutes of Health. Persoanele suferinde de artrită reumatoidă care au participat la acest studiu și au acceptat să consume suplimente pe bază de turmenic au observat rezultate favorabile.

Sursa: clicksanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *