Motivul pentru care majoritatea femeilor din UK nu fac duş în fiecare zi

dus

Conform rezultatelor unui nou studiu realizat de compania Flint + Flint, majoritatea femeilor din Marea Britanie omit să se spele zilnic pe întregul corp pentru că sunt prea obosite. De asemenea, sondajul arată că una din trei femei a recunoscut că nu s-a spălat pe faţă sau pe corp pe parcursul mai multor zile.

Aproximativ 57 la sută dintre femei au recunoscut importanţa igienei, dar au spus că nu au avut timp să fac duş sau baie înainte de culcare, în schimb au optat pentru împrospătarea cu şerveţele umede.

Sondajul, la care au participat peste 2.000 de femei, dezvăluie că peste 60 la sută dintre femei nu elimină machiajul înainte de culcare, 35 la sută dintre cele intervievate spunând că au preferat să doarmă mai mult.

Întrebate dacă se spală dimineaţa, doar o cincime dintre femei ar fi făcut un duş sau o baie în fiecare zi, cu peste 30 de procentedezvăluind că nu se spală chiar şi timp de trei zile la rând.

Cu toate acestea, 92 la sută dintre participante au declarat că înţeleg importanţa unui regim de îngrijire a pielii şi realizează că stilul de viaţă poate afecta aspectul pielii lor, mai ales prin lipsă de somn şideshidratare.

Concluzia studiului este că aproape 90 la sută dintre femeile chestionate sunt prea obosite dimineaţa sau seara, prin urmare igiena lor are de suferit.

NHS (Servicul Naţional de Sănătate) recomandă pentru menţinerea unui nivel de bază de igienă: spălarea pe faţă şi pe dinţi în fiecare zi;curăţarea/dezinfectarea mâinilor după folosirea toaletei; spălarea zilnică a zonelor genitale şi anale; o baie sau un duş cel puţin de două ori pe săptămâna.

Sursa: Independent, ziarulromanesc.net

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *