Minunile pe care le fac fragii! Ajută la scăderea tensiunii și glicemiei dar și la eliminarea calaculilor

fragi-beneficii

Fragii fac parte din categoria fructelor cu efecte diuretice puternice, recomandate persoanelor cu pietre la rinichi sau la bilă, sau suferinde de gută, deoarece ajută la calmarea durerilor mari și la eliminarea acidului uric și a uraților.

Consumul de fragi proaspeți este benefic și celor cu tensiune arterială mare. Favorizează de asemenea drenajul biliar și hepatic. Au efecte remineralizante (datorită bogăției de săruri minerale pe care le conțin), bactericide, antiinflamatoare și tonice.

Fragii contribuie totodată la reechilibrarea funcțiilor nervoase și endocrine și la întărirea imunității organismului la infecții.

Inclusiv florile și frunzele de fragi au acțiune terapeutică și pot fi folosite sub formă de infuzie pentru scăderea glicemiei și problemele rinichilor.

De aceea este bine să culegeți fragii cu tot cu frunze. Acestea se lasă la uscat într-un loc cald, apoi se păstrează în pungi de hârtie.

Ceai de fragi – rețetă

Ingrediente necesare:

• 2 lingurițe de fructe de fragi
• 2 lingurițe de frunze de fragi
• 600 ml de apă

Mod de preparare:

Puneți apa la fiert, și când clocotește, adăugați fructele și frunzele de fragi. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat 20 de minute. Strecurați și consumați ceaiul obținut pe parcursul zilei, câte 1 pahar (200 ml) după cele 3 mese ale zilei. Cura se ține până apar rezultate favorabile.

Precauții

Unele persoane pot avea simptome de alergie la consumul de fragi sau căpșuni, manifestate sub formă de probleme la nivelul pielii sau a tractului digestiv. De aceea este indicat ca înainte de a începe o cură cu fragi, să încercați o cantitate mică pentru a urmări dacă apar reacții adverse.

Sursă: „Leacuri Mănăstirești”, Mariana Borloveanu

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *