Metode să elimini toxinele după o perioadă de excese

Practicată de secole de culturile din întreaga lume – inclusiv de sistemul medical chinezesc – detoxifierea se referă la odihna și curățarea corpului din interior. Practic, detoxifierea înseamnă curățarea sângelui.

Prin eliminarea toxinelor, apoi hrănirea corpului cu nutrienți sănătoși, detoxifierea vă poate ajuta să vă protejați de boli și să vă reînnoiți capacitatea de a menține o sănătate optimă printr-o serie de metode, inclusiv yoga, meditația și multe altele.

Aceasta se face prin eliminarea impurităților din sânge în ficat, unde toxinele sunt prelucrate pentru eliminare.

De asemenea, organismul elimină toxinele prin rinichi, intestine, plămâni, sistemul limfatic și piele.

Cu toate acestea, atunci când aceste sisteme sunt compromise, impuritățile nu sunt filtrate corespunzător și corpul este afectat negativ. (PM)

Dacă ai avut o perioadă în care ai făcut excese de tot felul, corpul tău o simte din plin, la fel și tu. În acest caz, organismul îți trimite semnale că trebuie eliminate toxinele acumulate, pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să fii sănătoasă.

Consumul excesiv de mâncare și consecințele lui

În anumite perioade ale anului, mulți oameni fac exces de mâncare sau băutură la orice oră. Mâncăm de toate fără să ne gândim la organism și consecințele pe care le are asupra lui.

Excesul de mâncare, de alcool și de grăsimi crește nivelul radicalilor liberi din organism, care trebuie eliminați. Acești radicali liberi pot provoca simptome de disconfort precum durere de cap, balonare, arsuri la stomac, lipsă de energie, slăbiciune, amețeli.

Mai mult, consumul excesiv de mâncare nu provoacă doar obezitate, dar, de asemenea, crește nivelul colesterolului, riscul de a suferi atac de cord și diabet zaharat, precum și retenția de lichide.

Cum să elimini toxinele după o masă excesivă:

Oțet de mere pentru detoxifiere

Ia o lingură de oțet de mere înainte de micul dejun, chiar dacă nu-ți place gustul. S-a dovedit că oțetul are proprietăți diuretice și de curățare. Cei care se confruntă cu gastrită ușoară, îl pot amesteca cu apă la temperatura camerei, băutură care se bea dintr-o singură înghițitură.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *