Leguma care tratează diabetul, psoriazisul, osteocondroza şi alte boli!

Topinamburul

Topinamburul sau Helianthus tuberosus în popor mai este este numit şi nap porcesc. Deja de mult timp sunt cunoscute proprietăţile sale medicinale, de aceea redacţia noastră a pregătit un articol despre modurile de utilizare ale acestei legume pentru tratarea şi profilaxia multor boli.

Am putea enumera un lung şir de vitamine şi minerale care se conţin în topinambur, dar cel mai important este să menţionăm inulina – substanţă necesară oamenilor ce suferă de diabet. Dar aceasta de departe nu este unica boală cu care luptă topinamburul!

FOLOSUL TOPINAMBURULUI

 1. Diabet zaharat
  Pentru tratamentul şi profilaxia diabetului zaharat se recomandă consumul de trei ori pe zi a câte două rădăcini proaspete sau fierte de topinambur, de dorit cu 10 minute înainte de luarea mesei. Se folosesc de asemenea şi frunzele plantei: ele se spală, se mărunţesc şi li se adaugă ulei – iată o salată mai puţin obişnuită!
 2. Boli de piele
  Din rădăcina rasă de topinambur se poate face “aluat” utilizat pentru tratarea eczemei, psoriazisului şi a arsurilor.
 3. Bolile articulaţiilor şi ale ţesuturilor
  Rădăcina fiartă de topinambur se aplică pe articulaţii în caz de gută şi artrită. Frunzele mărunţite ale plantei se adaugă în băi medicinale pentru tratarea depunerii de săruri, osteocondrozei şi a traumelor sistemului locomotor.
 4. Dureri de cap
  Este foarte folositor consumul de suc de topinambur în fiecare dimineaţă: amestecaţi 2 linguri de suc cu 1 lingură de apă.
 5. Pentru slăbire
  Ţineţi minte de salata originală de la punctul 1?
 6. Guturai
  Sucul de topinambur este folosit pentru lupta cu guturaiul! 5 picături de trei ori pe zi vă vor uşura rapid respiraţia!
 7. Preparat cosmetic
  Din topinambur se pot face nu doar măşti pentru piele, dar şi preparate pentru îngrijirea părului.

Pe lângă acestea topinamburul este de neînlocuit în gastronomie. Dacă v-aţi asigurat că nu aveţi reacţii alergice, includeţi neapărat această legumă în meniu!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Sănătoşi.com

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *