Lăptișor de matcă pur cu POLEN și PROPOLIS, rețeta magică în slujba sănătății

laptisor1

Produsele apicole au proprietati antibacteriene si antiinflamatoare dovedite stiintific. De aceea sunt indicate atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea afectiunilor specifice sezonului rece: din sfera aparatului respirator (raceli, stari gripale, otite, faringite, laringite, bronsite), dar si a sistemului osteoarticular (reumatism, artroza).

Laptisorul de matca pur este renumit pentru intarirea sistemului imunitar, stimularea activitatii cerebrale, eliminarea insomniei si a oboselii. Laptisorul de matca pur este singura sursa naturala deACETILCOLINA, mediator in procesul de transmitere a influxului nervos. Este unica sursa de Acid 10 HDA(substanta activa cu efect antibacterian, antifungic si antiviral) care mareste rezistenta organismului in fata bolilor si ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Contine toata paleta de aminoacizi esentiali (18 la numar) care nu pot fi sintetizati de organism. Este sursa naturala numarul 1 de acid pantotenic – vitamina B5 – care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reactiilor biochimice intracelulare.

Utilizat preventiv, laptisorul de matca se poate dovedi eficient pentru depasirea cu bine a unor epidemii de gripa sau de infectii virale acute. Trebuie insa ca in acest caz, dar si in cazul altor produse apicole, administrarea sa se faca cu mare prudenta la persoanele alergice la produsele stupului.

Laptisorul de matca amelioreaza in mod sensibil durerile reumatice si constituie in acelasi timp un excelent mijloc de prevenire a bolii. Datorita continutului bogat in elemente minerale, atat laptisorul de matca cat si veninul de albine stimuleaza hranirea cartilajelor afectate de artroza.

Polenul este bogat in fibre, vitaminele A si K, vitamina C. Actioneaza benefic asupra stomacului, ficatului, bilei si a colonului, normalizand tranzitul intern; imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria.

Propolisul
Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, antiinflamatoare, anestezice si eutrofice locale, propolisul este utilizat cu succes alaturi de miere in tratamentul bronsitelor, dar si pentru atenuarea crizelor de astm si pentru scaderea frecventei acestora. Astmul bronsic poate beneficia de asemenea de ameliorari semnificative prin tratamentul cu venin de albine aplicat prin micro-intepaturi.

Propolisul s-a dovedit extrem de util in tratamentul unor afectiuni precum faringitele cronice, alergiile rino-sinusale si rino-sinuzita cronica. Daca la tratamentul cu propolis se asociaza laptisor de matca si miere, eficienta este sporita in tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor si guturaiului. Este important de mentionat ca propolisul nu produce dezechilibre ale florei bacteriene normale, intrucat el stimuleaza factorii imunologici specifici si non-specifici. Aceasta actiune unica a propolisului are ca rezultat cresterea rezistentei generale a organismului fata de boala.

Infectiile cailor respiratorii superioare pot fi tratate cu ajutorul unui spectru larg de produse pe baza de propolis: tablete, capsule, unguente, dar si de solutii aplicate prin aerosolizare (inhalatii).

Articol relatat de portalul frunza-verde.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *