Laptele ca ingredient cosmetic, te ajută să fii mereu frumoasă!

Laptele poate fi folosit cu lejeritate ca ingredient cosmetic, pentru a reda strălucirea părului sau pentru catifelarea pielii. Vă propunem câteva trucuri simple de îngrijire cu ajutorul acestui produs, folosit din cele mai vechi timpuri pentru înfrumuseţarea corpului.

Tratament revitalizant pentru păr

Amestecaţi un sfert de cană cu lapte praf cu puţină apă, până se formează o pastă. Aplicaţi produsul pe păr, acoperiţi cu un prosop umed şi cald şi menţineţi o jumătate de oră, schimbând prosopul când se răceşte cu unul cald. Apoi limpeziţi părul şi spălaţi-l cu şampon. Această mască este idealăpentru părul foarte subţire, căruia îi redă vigoarea şi strălucirea.

Demachiant cu ulei de migdale

Se amestecă o lingură cu lapte integral cu câteva picături de ulei de migdale. Înmuiaţi un tampon de vată în soluţie şi tamponaţi uşor. Cu un bureţel curat ştergeţi pielea. Clătiţi cu apă, pentru a îndepărta urmele de lapte.

Exfoliant pentru ten gras
Aveţi nevoie de: o lingură cu lapte praf, o lingură cu miere şi câteva picături de suc de lămâie. Amestecaţi bine primele două ingrediente, apoi adăugaţi sucul de lămâie. Masaţi tenul cu această mixtură câteva secunde. La final clătiţi cu apă din abundenţă.

Împrospătează tenul uscat
Amestecaţi o lingură cu lapte cu un sfert de lingură cu ulei de migdale. Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi să se usuce. Apoi întindeţi un al doilea strat, şi după ce s-a uscat şi acesta, îl aplicaţi şi pe cel de-al treilea. Mai lăsaţi zece minute, apoi clătiţi cu apă caldă. Acest tratament împrospătează tenul uscat.

Baia Cleopatrei
Adăugaţi în apa din cadă două picături de ulei de lavandă, o lingură cu miere şi două linguri cu lapte praf (sau o cană cu lapte integral). Staţi în cadă câteva minute, după care clătiţi cu un duş cald. Pielea va deveni moale şi catifelată. Acest truc era folosit şi de Cleopatra, ultima regină a Egiptului.

Sursa : obiectiv.info

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *