Inteligența românească A ÎNVINS Google ! 3 români au lăsat o lume întreagă cu gura căscată

trei-it-clujeni-google

Trei IT-iști clujeni, Vlad Iuhas, Radu Iuhas și Sebastian Presecan, au lăsat o lume întreagă cu gura căscată, după ce și-au prezentat proiectul pe o scenă din New York. Cei trei ardeleni au găsit o soluție prin care pot să îi conecteze la internet pe cei aproximativ 4 miliarde de oameni care nu au, deocamdată, acces la această tehnologie. Ideea lor i-a luat prin surprindere și pe cei de la Google și Facebook, care își doresc același lucru, dar nu s-au gândit la această soluție inedită.

O soluție tehnologică prin care îi pot conecta pe cele patru miliarde de oameni care nu au conexiuni la internet la reteaua www folosind sunetul in loc de trafic de date, informează frip.ro.

La conferința TechCrunch Disrupt din New York, IT-iștii clujeni au urcat pe scenă și au prezentat start-up-ul lor numit Pangea Communications.

Vreau să vă gândiți la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiți. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio altă aplicație care ar putea să le îmbunătățească viața. Asta pentru că nu sunt conectați la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populație, nu au acces la internet, la conținut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari”, a explicat Vlad Iuhas.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această prezentare, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași necesități… Relizată pentru a-i conecta la internet pe cele patru miliarde de oameni care acum nu au acces la aceste servicii, invenția clujenilor de la Pangea se arată una de mare perspectivă.

Video: Nu aveți conexiune de date? Nici o problemă ! Folositi Pangea ! (Video de la conferinta de prezentare)

Pangea Communications, cum se numeste tehnologia bazata pe un soft special transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

 1. Ultimul mohican spune:

  Un fleac, i-au spart !

 2. Pentultimul mohican spune:

  Adica au „inventat” dial-up -ul din anii 90… nu prea e nimic folositor in asta. Felicitari totusi ca au reusit sa ajunga la Techcrunch Disrupt

 3. Razvan spune:

  De ce ai vrea sa prostesti si africanii cu facebooku? Trebuie sa fii tare ciompalau!

 4. "@" spune:

  Cele mai inteligente minti lucreaza la google si facebook, dar nu le-a trecut lor prin minte asa ceva. Noroc cu romanii pe planeta asta. Numai la noi nu prea gasim solutii sa iesim din jeg. Companiile astea investesc miliarde in connectare prin fibra optica pe fundul oceanului, daca era asa simplu, ar mai cheltui bani sa se afle in treaba? Cam greu de crezut ca toti aia de lucreaza la facebook si care studiaza ani de zile si fac cercetare nu s-au gandit la ceva banal sa isi salveze bugetul.

 5. Gab spune:

  Articol de o valoare inedită! !!! Am fost cu totul uimit… dar nu îmi dau seama de ce….
  Dacă ideea ar fi atât de buna atunci ar fi miliardari băieții. ..

 6. Ramon spune:

  Suna destul de interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *