Greșelile pe care le fac cei mai mulți oameni atunci când folosesc aerul condiționat

aer conditionat

Aerul condiționat este extrem de util pe timp de vară, dar se poate transforma într-un dușman al sănătații dacă nu este folosit corect. Astfel pot aparea otite, sinuzite, laringite și chiar pneumonii.

Greșelile pe care le fac cei mai mulți oameni atunci când folosesc aerul condiționat sunt: expunerea directă în calea curentului, diferența prea mare între exterior și interior, trecerea de la o temperatură de 35 de grade la o temperatură de interior de 21, 22 de grade Celsius, spune dr. Elvira Pârlea, medic primar ORL pentru digi24.ro . Încăperea în care se va porni aerul condiționat trebuie bine aerisită.

Temperatura indicată este între 20-21 de grade și trebuie să fie constantă.

Este foarte importantant ca filtrele aerului condiționat să fie curățate periodic pentru a nu favoriza dezvolatrea unor bacterii, germeni periculoși. Aceștia pot genera o serie de afecțiuni: infecții acute de căi repiratorii superioare, bronșite, sau chiar pneumonii severe.

Simptomele care ar trebui să ne trimită la medic sunt cele care țin de căile respiratorii superioare – nas, gât. E foarte important să mergi direct la ORL când ai aceste simptome.

Investigația recomandată pentru a pune un diagnostic corect este examenul fibroscopic – metoda modernă de investigație.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *