Grăsimea abdominală: riscuri și metode de eliminare

grasime abdomen

Grăsimea abdominală nu este numai o problemă de ordin estetic – poate duce la boli de inimă, probleme respiratorii și chiar și anumite tipuri de cancer, potrivit dozadesanatate.ro.

Grăsimea de pe burtă: dizgrațioasă, enervantă și… periculoasă. Știm cu toții că, odată cu trecerea timpului, se acumulează și mai multă grăsime în zona abdomenului, devenind din în ce în ce mai greu să porți blugi sau haine mai strâmte. Dar adevărata problemă nu ține de aspectul exterior, ci de sănătatea ta.

În ultimii ani, a crescut numărul de femei diagnosticate cu afecțiuni cardiace sau diabet de tip 2. Stilul de viață și regimul alimentar determină formarea grăsimii abdominale, iar pe termen lung aceasta poate cauza probleme grave de sănătate de care ar trebui să ținem cont.

Grăsimea abdominală: riscuri

Potrivit nutriționiștilor, femeile se confruntă cu o acumulare mai mare de grăsime abdominală după vârsta de 40 de ani. În această perioadă, corpul începe să sufere mici modificări, cum ar fi un metabolism mai lent, motiv pentru care arzi mai puține grăsimi. 

Mai mult, corpul produce cantități mai mici de estrogen, iar în timp, toate aceste schimbări graduale duc, fără îndoială, la creșterea în greutate. Dar cele mai periculoase „kilograme în plus” sunt cele acumulate în zona abdomenului. Pe lângă grăsimea vizibilă, aflată sub piele, nu uita că mai există și un tip de „grăsime viscerală” care se formează în jurul organelor interne. 

Iar aceasta reprezintă un risc pentru sănătatea ta. Ești pregătită să afli care sunt toate aceste pericole pe termen lung?

  • Boli de inimă
  • Hipertensiune
  • Diabet de tip 2

În plus, grăsimea acumulată sub diafragmă sau în zona pieptului provoacă dificultăți de respirație, cauzând tuse clasică sau cronică. Plămânii sunt extenuați, iar imposibilitatea de a respira normal duce și la apariția altei probleme: apneea în somn.

Grăsimea abdominală poate duce și la creșterea riscului de a suferi de anumite boli, cum ar fi cancerul mamar sau de col uterin. Mai mult, poate influența și ciclul menstrual. Este, în concluzie, o problemă destul de gravă.

Cum îți dai seama dacă ai „prea multă” grăsime abdominală?

Poate părea o întrebare ciudată, pentru că nimeni nu știe mai bine ca tine dacă ai prea multă grăsime pe burtă. Dar este posibil ca dintr-o dată să observi că trupul tău s-a schimbat, hainele îți stau mai strâns pe corp, iar tu te simți mai obosită… Te simți altfel.

Medicii ne avertizează cu privire la un alt fapt important. Este indicat să îți măsori mereu talia și să eviți să depășești anumiți parametri:

  • Femeile nu ar trebui să depășească un diametru al taliei de 89 cm / 35 inch.
  • Bărbații nu trebuie să depășească 101 cm / 40 inch.

Cum să elimini grăsimea abdominală?

Așa cum știi deja, oricât de mult te-ai chinui, uneori nu poți scăpa sub nicio formă de grăsimea abdominală. Te apucă disperarea și te întrebi dacă pur și simplu nu există nicio soluție și trebuie să te împaci cu gândul că va trebui să trăiești așa toată viața.

Mai multe citiți AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *