Fructele care îngrașă și îți pot îmbolnăvi ficatul

fructe

Dacă sunt consumate în cantități mari, fructele nu doar că duc la creșterea în greutate, dar îți pot afecta și ficatul. Aceste procese pot avea loc ca urmare a creșterii cantității de fructoză din corp, zahărul natural din fructe care este procesat doar de ficat. Când acest organ este suprasolicitat, pot apărea diverse problemele hepatice dăunătoare pentru sănătate.

Ficatul folosește fructoza în lipogeneză, un proces care constă în transformarea fructozei în depozite de grăsimi. Dacă mănânci prea multă fructoză, există riscul ca grăsimea rezultată să se acumuleze în celulele ficatului, ducând astfel la apariția steatozei hepatice non-alcoolice, problemă cunoscută în termeni populari de boala ficatului gras.

În plus, excesul de fructoză din corp duce și la creșterea în greutate, prin acumularea depozitelor de grăsimi în jurul abdomenului. Când ficatul detectează o cantitate mare de fructoză în corp, acest organ vital nu mai are puterea să o transforme în energie, motiv pentru care o depozitează sub formă de grăsimi.

Specialiștii atrag atenția că persoanele care au circumferința taliei mare, au un risc mai mare de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral, din cauză că grăsimea abdominală se absoarbe mai ușor în sânge, ceea ce înseamnă că arterele și venele se pot înfunda mai ușor, îngreunând astfel circulația sângelui către inimă și creier.

Când vine vorba de consumul de fructe, optează pentru mere, portocale, kiwi, grepfrut și pere. Acestea conțin cantități mici de fructoză. De asemenea, este important să citești cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi și să te asiguri că nu conțin cantități mari de fructoză.

Pe lista fructelor populare care ingrasa se numara prunele, fructele avocado, bananele si fructele mango. Totodata, chiar daca ingrasa atunci cand faci exces, aceste fructe contin grasimi sanatoase (in special fructele avocado), magneziu si potasiu (cu precadere bananele), de care organismul tau are nevoie. Poti manca o portie din aceste fructe, o data, de doua ori pe saptamana, fara grija kilogramelor in plus.

Sursa: doctorulzilei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Jenica spune:

    Pot fi dăunătoare fructele dulci consummate zilnic? Am ținut nenumărate diete cu fructe, pot mânca numai fructe mai multe zile în șir – organismal se dezintoxică, pielea capătă o luminozitate specială, nivelul de energie crește spectaculos și, odată cu ea, starea de fericire. Fructoza din fructe este foarte ușor de asimilat de către organism. Poate combinația fructelor cu alcool ori alimente precum pâinea ori brânza poate fi dăunătoare, dar a mânca măcar o banană zilnic es
    te un dar făcut sănătății noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *