Fructe recomandate persoanelor cu ficatul gras

grepfruit

Citricele contribuie la detoxifierea unui ficat gras datorită conținutului mare de antioxidanți. În plus, dacă beți apă călduță cu lămâie, veți ajuta organismul să accelereze funcționarea sistemului imunitar.

Steatoza, sau afecțiunea cunoscută și ca ficat gras, a început să fie din ce în ce mai des diagnosticată în prezent și tinde să devină o boală cronică. Cum se poate trata și cum se poate preveni? Un regim alimentar corect poate face minuni, așa că vă invităm să aflați ce fructe sunt cele mai potrivite. Haideți să vedem cum puteți trata un ficat gras!

Cele mai bune fructe pentru a combate problemele unui ficat gras

Ați fost diagnosticați cu ficat gras de curând? Mai are cumva și un alt membru al familiei aceeași boală? Dacă da, trebuie să știți că este bine să urmați sfaturile medicului în funcție de ceea ce afectează ficatul dumneavoastră. Dar, în general, această boală este provocată de acumularea de grăsime în celulele ficatului.

Veți simți o inflamare, oboseală și o stare de indispoziție – pe scurt, această afecțiune trage un semnal de alarmă că trebuie să vă schimbați stilul de viată,mai ales că, pe termen lung, poate duce la probleme de sănătate mult mai grave, precum ciroza hepatică, un stadiu mai avansat al bolii despre care vorbim. Deci, nu-i așa că merită să luați niște măsuri chiar acum? Bineînțeles! În acest articol vă vom sfătui ce alimente puteți adopta în dietă pentru a combate această boală. Veți afla despre câteva fructe care sunt esențiale. Iată-le:

1. Mere sănătoase

Câte mere mâncați pe zi? Vă întrebăm pentru că vrem să vă recomandăm să mai adăugați un măr verde la micul dejun. Sunt cele mai bune fructe, pentru că reduc nivelul zahărului din sânge, dar nu numai. Și doctorii știu asta. Merele sunt foarte bogate în antioxidanți, fructele perfecte pentru detoxifierea ficatului. Și nu numai că scad glicemia, dar luptă și cu radicalii liberi.

Mai mult, merele conțin acid malic, care ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi și are grijă de aceste organe. Nu cred că mai este nevoie să precizăm că merele trebuie mâncate cu coajă, deoarece acolo se găsesc chiar mai multe minerale care luptă cu grăsimea acumulată în ficat și elimină metalele grele ajunse în organism. Așa că, nu uitați: un măr pe zi, ține doctorul la distanță!

2. Suc de lămâie

Probabil că ați aflat până acum despre multiplele beneficii ale lămâilor și știți cât de bine este să beți un pahar cu apă călduță cu lămâie pe stomacul gol, dimineața. Dacă nu știați, vă sfătuim să începeți să vă formați un obicei din asta. Imediat vă veți simți mai bine iar ficatul o să fie și el încântat. În general, citricele detoxifiază ficatul datorită conținutului de antioxidanți.

Lămâile au multă vitamina C și întăresc sistemul imunitar Dacă nu agreați gustul de lămâie, diluați-l cu apă astfel încât să se mai estompeze.

Mai multe citiți pe dozadesanatate.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *