Fasolea verde reglează glicemia şi menţine nivelul energetic

Pe lângă faptul că este gustoasă şi sănătoasă, fasolea verde reglează glicemia şi menţine nivelul energetic.  De asemenea, este dovedit faptul că fasolea verde împiedică apariţia mai multor tipuri de cancer. Potrivit realitatea.net, iată câteva dintre motivele pentru care fasolea verde nu ar trebui să vă lipsească din dietă.

Ştiaţi că fasolea e un aliment originar de pe continentul american?

În România, prima menţiune a acestei plante are loc abia în 1742.  Ce-i drept, de atunci, fasolea a devenit nelipsită de pe mesele românilor. Nu fără motiv. Este atât de bogată în proteine încât i se spunea carnea săracului. Spre deosebire de carne însă, fasolea verde are multe beneficii pentru sănătate.  De exemplu, proteinele ei nu sunt toxice şi ajută la menţinerea unui ficat sănătos.

Fasolea este şi extrem de săţioasă fiind astfel un aliment de nădejde la diete. Culoarea verde vine de la conţinutul bogat de clorofilă care are o acţiune depurativă, de eliminare a toxinelor.

Fasolea verde consumată cu regularitate, cam de 4 ori pe săptămână,  împiedica asimilarea zaharurilor, datorită fibrelor pe care le conţine. Pentru că este bogată în vitamina B1 fasolea ajută la stimularea memoriei şi luptă împotriva maladiei Alzheimer.

Fasolea este printre cele mai bogate alimente în vitamina K. Această vitamină joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii sistemului osos iar pe femei le fereşte de osteoporoză. În această perioadă fasolea verde este foarte ușor de găsit. Nu ezitați s-o includeți în alimentația dumneavostră.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *