Fasolea neagra excelentă pentru scăderea tensiunii arteriale și reducerea bolilor degenerative

In afara de faptul ca este delicioasa, fasolea neagra are un indice glicemic destul de mic – asta inseamna ca nu creste nivelul de zahar din sange. In plus, este bogata in fibre si alti nutrienti de care organismul are nevoie, iar studiile au aratat ca multi dintre compusii activi din aceste boabe pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii.

Potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Scoala Nationala de Stiinte Biologice din Mexic, doua proteine din fasolea neagra au fost foarte eficiente la eliminarea unei varietati de toxine din organism, inclusiv a unor substante foarte nocive, cum ar fi metalele grele. De asemenea, s-a demonstrat ca aceste proteine ​​au proprietati antioxidante si antihipertensive, informează sanatate.bzi.ro.

Acest studiu vinea sa intareasca concluziile altor cercetari care au aratat ca fasolea neagra are beneficii pentru sanatatea inimii, inclusiv reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Cercetatorii spera ca acest studiu va duce la dezvoltarea de noi tratamente cardiace, care se va concentra asupra activitatii antioxidante.

Scade trigliceridele si glicemia
De asemenea, s-a constatat ca fasolea neagra are un efect pozitiv, nu numai asupra colesterolului, ci si asupra trigliceridelor si glucozei din sange, ceea ce face ca acest aliment sa fie nu numai un tratament eficient pentru pacientii cardiaci, dar pentru cei cu diabet zaharat.

In plus, fasolea neagra furnizeaza proteine ​bune, dar si fibre si o varietate de elemente nutritive, inclusiv fier, acid folic, magneziu si vitamina B1.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *