Efectul vindecător al cristalelor de sare de Himalaya

cristale-de-sare-de-himalaya

Pielea este un organ al aparatului excretor si reflecta conditia intestinelor. Cand faci baie cu solutie salina, mineralele din sare patrund in piele sub forma de ioni. Aceasta stimulare ajuta in mod natural la dezvoltarea celulelor din toate straturile de celule vii. Punctele slabe de bio-energie vor fi echilibrate si fluxul energetic din corp va fi activat.

Baile de sare sunt foarte bune pentru oricine, insa aceasta se recomanda in special celor care sufera de urmatoarele afectiuni:

Afectiuni variate ale pielii

  • Reumatism si boli articulare
  • Regim de viata postoperatoriu
  • Afectiuni ginecologice
  • Infectii repetate
  • Muscaturi grave de insecte, vanatai sau rani
  • Iritatii de piele cauzate de iedera otravitoare, stejar otravitor sau otetar otravitor

Efectul de detoxifiere al unei bai cu solutie salina poate fi comparabil cu un post de 3 zile. Si pentru ca sarea este si un bun dezinfectant, se poate folosi aceeasi apa pentru mai multe persoane.

Pentru a beneficia pe deplin de efectele terapeutice ale baii cu solutie salina trebuie folosita o anumita concentratie. Concentratia de sare trebuie sa fie cel putin cea de la nivelul lichidelor din corp (aproximativ 1%) pentru a activa transferul osmotic.

Reteta pentru o solutie de 1% este obtinuta din aprox 36 gr de sare la 3.78 litri de apa. La o cada cu o capacitate de 100 – 120 litri de apa, sunt necesare cel putin 1.2 kg de sare naturala. Temperatura apei ar trebui sa fie de aproximativ 37° Celsius pentru a evita consumul de energie folosit pentru reglarea temperaturii corporale. Baia isi va pastra temperatura constanta deoarece compozitia biofizica a sarii este foarte puternica – si determina moleculele sa se miste intr-un ritm constant.

Nu se utilizeaza alte produse, cum ar fi spuma, sapun sau uleiuri de baie. Durata baii ar trebui sa fie cam de 20 – 30 de minute. Aceasta durata face ca temperatura si compozitia baii sa fie similare cu lichidul amniotic in care pluteste embrionul in starea sa prenatala. Nu necesita clatire, dupa baie e suficient sa te stergi bine cu un prosop.

Este indicat un repaos de cel putin 30 de minute dupa o baie cu solutie salina.

ATENTIE: Baia cu solutie salina poate fi benefica in cazul multor afectiuni, insa poate solicita destul de mult sistemul circulator. Daca stii ca ai probleme cu inima sau circulatia, e bine sa consulti un medic in prealabil.

Mai multe citiți pe viataverdeviu.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *