Cum iubesc bunicii 
În opinia psihologilor, dragostea manifestată de persoanele ajunse la maturitate este total diferită faţă de cea pe care tinerii şi-o împărtăşesc. Vârstnicii iubesc sincer şi frumos, sentimentele pe care le au unul faţă de celălalt fiind mai solide şi bazate pe încredere reciprocă şi respect.
„Doi oameni ajunşi în pragul maturităţii descoperă alte aspecte ale vieţii în doi. Astfel, dragostea la vârsta a treia poate fi una de nevoie. Doi oameni stau împreună pentru a-şi alunga singurătatea, pentru a fi un sprijin unul pentru celălalt”, adaugă psihologul Victoriţa Dumitrache.
Experienţa vieţii de cuplu ar putea fi principalul avantaj pe care îl au persoanele care deşi trecute de maturitate sunt încă în împreună. Grijile, greutăţile, dar şi momentele plăcute petrecute în doi reuşesc să consolideze relaţiile, iar în timp acestea să devină mai puternice. Totuşi, nu în toate cazurile aceste atribute reuşesc să domnie şi să asigure o viaţă de cuplu îndelungată şi armonioasă. În opinia psihologilor, cuplurile care după o lungă perioadă de convieţuire ajung să fie în impas au în, de cele mai multe ori, probleme de comunicare.